A CONCACAF Nemzetek Ligájának keretein belül, a B Divízió C csoportjában rendezik ezt a mérkőzést, ahol a második helyezett Trinidad a harmadik Bahamákat fogadja. A hazaiak a bentmaradásért, míg a vendégek a feljutásért küzdenek, a jó hír, hogy mindkét csapatnak a saját kezében a sorsa. Vagyis ez nem teljesen igaz, mert ha itt kikapnak a vendégek, akkor teljesen mindegy az utolsó kör, mert behozhatatlan lesz Nicaragua előnye, ha éjszaka legyőzik Saint Vincentet.

Az éllovas Nicaragua 10 ponttal vezet, az az egy döntetlen is hatalmas meglepetésre az utolsó helyezett Saint Vincent ellen jött össze, úgy gondolom, hazai pályán most legyőzik a sereghajtót és készülhetnek majd a mindent eldöntő utolsó körre. A Bahamákat kétszer, Trinidadot egyszer győzték le, így egy pont előnnyel vezetnek a második helyezett Trinidad előtt, akik 9 ponttal állnak. 3 ponttal harmadik Bahamák, míg az utolsó helyezett Saint Vincent 1 pontot gyűjtött eddig, így jelenleg ők azok, akik a hat forduló után búcsúra kényszerülnének.

Az utolsó körben mindketten kulcsfontosságú mérkőzést vívhatnak, feltéve, ha lejönnek most a papírformák. A hazaiak esetében szinte garantált a bentmaradás, Trinidadnál már kérdéses, tekintve, hogy az előző egymás ellenit elbukták Nicaragua ellen.

A két válogatott között száz hely van a világranglistán, azonban ez az eddigi mérkőzéseiken nem jött át. 2020-ban 0-0-át játszottak, tavaly pedig 1-0-ra nyert odahaza Trinidad, így azért kicsit nehezen elképzelhető egy mai vendég gólfesztivál.

A vendégek a mérkőzés toronymagas esélyesei, amihez hozzájön az, hogy a játékosaik is jobb bajnokságokban szerepelnek hétről-hétre. Azt tippelem, hogy a jó formában lévő trinidadi Levi Garcia átmenti klubformáját és betalál ma is egy párszor, de támadótársa, Jomal Williams is kiváló formában játszik 2023-ban, ugyanis majd minden mérkőzésen amin játszott, betalált. Ha ők ketten kihasználják a hekyzeteik egy részét, akkor összejöhet a vendégek részéről 3 gól.

Bahamas - Trinidad & Tobago: Trinidad & Tobago által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp