Az Európa bajnokság selejtezőinek "D" jelű csoportjában is útjára indul ma a laszti. A csoportból két csapat jut ki az EB-re, amin valószínűleg Horvátország, Törökország és Wales osztozhat, Örményország és Lettország pedig csak a statiszta szerepét töltheti be..

Az örmény csapat fantasztikusan kezdte a világbajnoki selejtezős meccseit 2021 tavaszán. Legyőzték Liechtenstein után Izlandot és Romániát is, viszont ezt követően elképesztő visszaesés következett ami a mai napig tart és valószínűleg ez ezen a meccsen is kifog ütközni. Mkhitaryan visszavonulása sem segített a csapaton, akik ezt követően egy győzelem mellett öt vereségnek köszönhetően kiestek a Nemzetek Ligája B ligájából is úgy, hogy az utolsó négy tétmeccsükön kivétel nélkül legalább háromszor zörgették meg a hálójukat. A csapat tehát teljesen szétesett, az önbizalmuk a béka segge alatt. Két barátságos meccsel próbáltak készülni a mai nyitányra. Koszovó ellen egy 2:2-es döntetlennel vigasztalódtak, majd Albánia kente el őket 2:0-ra.

Törökország a természeti katasztrófa óta nem játszott mérkőzést, így egyből belevágnak a sűrűjébe. Jó formában zárták a tavalyi évet. A világbajnokságra kis híján kijutottak, a nemzetek ligájában pedig hozták a kötelezőt és megnyerték a csoportjukat. Novemberben még két barátságos meccsel zárták az évet, Skóciát és Csehországot is magabiztos játékkal győzték le. Az elmúlt hetekben történtek összeránthatják és megerősíthetik ezt a csapatot még jobban véleményem szerint és Stefan Kuntz is ebben reménykedik. A Getafe támadója Enes Unal fantasztikus formában van, így mindenképp kezdeni fog és érdemes lehet a góljára külön tippelni.

Törökország sokkal nagyobb játékerőt képvisel, szerintem gólokkal legyőzik az örmény csapatot.

A két csapat csupán kétszer játszott egymással szűk 15 évvel ezelőtt a vb selejtezős csoportban ahol oda-vissza két góllal nyertek a félholdasok.

Tipp: 0-2

Örményország - Törökország: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp