Nehéz ezt a meccset elengedni, nem is fogom, mert a Philadelphia 16-5-re áll idegenben favoritként, mostanra pedig a liga egyik legjobb idegenbeli csapatává váltak. A Phoenix Suns szezonja gyötrelmes, hazai pályán underdogként nem meggyőzőek (3-5), hiányzik továbbra is Kevin Durant, de most már sérült mellette a center Deandre Ayton is. Neki fontos szerepe van a védekezésben, na meg nem elhanyagolható, hogy jól jött volna a szupersztár fokozatban lévő Joel Embiid ellen.

A Suns így maradt "kétfejű", hiszen a lassan 38 éves Chris Paul mellett, Devin Booker a vezér, akinek most új párkapcsolata van, így elvileg stabil a játéka, mert boldog. Nála ez fontos, hogy épp melyik celebbel tud szorosabb kapcsolatot kötni, mert attól függ, milyen kedve van játszani. Ez most jelenleg a Suns, akik Booker és Paul jobb formájával sem tudnak meccseket nyerni, mert ez önmagában kevés. Kevin Durant miatt a fél csapatot elcserélték, cserék alig maradtak, akik vannak, azok meg nem fognak 20-25 pontokat dobálni.

Szerkezetileg nem jó a Phoenix, ezt pedig kihasználhatja a szezon végére feljavuló Philadelphia. A játék összeállt, támadásban idegenben brutálisak, képtelenség velük tartani a lépést. Ebből kiindulva, nem is feltétlen a védekezéssel nyerheti meg ezt a meccset a 76ers, hanem azzal, hogy szimplán túldobják az ellenfelet, ahogy szokták. Nincsen senki, aki sérüléssel bajlódna és ne léphetne pályára, csapat teljes, az, hogy legutóbb kikaptak a Warriors otthonában, vállalható vereség. A GSW és a Phoenix nincsen egy szinten.

Booker kapni fog a nyakába kellemetlen védőket, míg hazai oldalon nincsen emberük jelenleg Embiidre, aki kis túlzással, azt tehet majd, amit csak akar a palánk alatt, ez pedig akár a mérkőzést is eldöntheti.

Phoenix Suns - Philadelphia 76ers: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp