Két nagyon ellentétes VB szereplést produkáló alakulat csaphat össze ma a D csoport rangadóján este 20:45-kor.

A horvátok bronzéremmel örvendeztették meg népüket, míg Wales 1 ponttal tükörsimán kizúgott már a csoportból. Nem telt el sok idő a Világbajnokság óta, de a szigetországiak egy Bale-el már szegényebbek lettek. Ez a mérkőzés szerintem csak papíron lesz rangadó. A bukik is kicsik alábecsülték déli szomszédainkat, reggel még 1.53-as volt a sima horvát siker, jelenleg 1.43-ért fogadható. Value bet határán mozog ez az odds, a hendis szorzó is 2.50-ről zuhant a mostani 2.33-ra, ebben azonban én több értéket látok.

A horvátok mostanában remekül szerepelnek a nagy tornákon. Egyben van a csapat, akad pár nagyobb név is a keretben, igazságtalan lenne kiemelni bárkit is, mivel igazi erejüket a csapategység adja. Zlatko Dalic vezetőedző egy VB ezüst és egy VB bronzérmet szedett össze 2017-es regnálása óta, ami bődületesen jó teljesítmény. A 2020-as EB-n ugyan elbuktak egy szerencsétlen hosszabbításos meccsen a spanyolok ellen, de ezen az Európa Bajnokságon már nem mint titkos esélyesek vesznek részt: egyáltalán nem túlzás kijelenteni, hogy mint a torna egyik fő várományosaként indulhatnak.

Wales a már említett Bale nélkül nagy kérdés mire lesz képes. A keret nagy részét Premier League és Chamionship játékosok adják, nagy nevet nem is lehet igazán kiemelni a keretből, talán a Fulhames Dan James lehet a legveszélyesebb fegyverük.

Túl nagy falat lesz Walesnek a bombaformában lévő, már beérett horvát válogatott. Simán hozni fogják ezt a találkozót Modricék.

Horvátország - Wales: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp