A hat csapatos I csoportban keleti szomszédaink Andorra miniállamával mérkőznek ma meg.

Andorra futballja nagy fejlődésen ment keresztül. Régebben, kb 10-15 éve San Marinohoz hasonlóan pofozógépként funkcionáltak. Aki nem 5-el, vagy többel verte őket, az csalódottan hagyta el a pályát, és bosszankodhatott: fognak még hiányozni azok a gólok a végelszámolásnál. Legutóbb Ausztria is 1-0-ra tudta csak megverni őket, egyébként hazai pályán elég jól teljesítettek a közelmúltban: tavaly csak a sógorok tudták elkapni őket otthon, bár az igazsághoz hozzátartozik: az ellenfelek névsora nem valami veretes. Saint Kitts és Nevis, Grenada, és további hozzájuk hasonló miniállamokkal mérkőztek meg.

Azonban az is kimondható: Románia válogatottja finoman szólva sem tartozik már az elitbe. Egy finn, montenegrói, bosznia-hercegovinai válogatott által fémjelzett csoportból sikerült kizúgniuk a Nemzetek Ligáján a C jelű ligába. A sajtó fejeket követel, a játékosok meg képtelenek a konstans, jó teljesítményre. A csapat nagy részét a román ligában játszók alkotják, kevés a légiós. Aki pedig külföldön játszik, sokszor nem is alapember, de még így is befér a válogatottba. Iordanescut szerződtették a tűzoltásra, aki egy nem túl sikeres játékoskarrier után edzőként már jobban ment neki, a Kolozsvárral három kupát nyert. Ha a maximumot fogja kihozni a csapatból, szerintem akkor sincs reális esélyük kijutni az EB-re, Izrael, Svájc, de még talán Koszovó is előttük jár.

Romániának muszáj ma nyernie, hogy versenyben legyenek a továbbjutásért, azonban én úgy gondolom a nagy igyekezetnek nyögés lesz a vége, talán még egy döntetlent is elérhet Andorra kis szerencsével, de Drakula népe semmiképpen nem fog rájuk nagy verést mérni.

Andorra - Románia: Háromesélyes fogadás hendikeppel - 3-Way Hendikep tipp