Bár egyre jobb és jobb csapattá növi ki magát Luxemburg, azért attól még messze vannak hogy történelmük első Európa bajnokságán részt vegyenek. Titkon ez a céljuk, Portugália mögött elcsípni a második helyet, de ez kicsit merész álom annak fejében hogy Izland, Bosznia és Szlovákia is a csoport tagja.

Csütörtökön mindenesetre nem bukta el még a sanszot a Luxemburgi csapat. Szlovákia ellen tudták megőrizni kapujukat és egy pontot elcsípni idegenben ami mindenképp szép eredmény. Szomszédaink 17 alkalommal próbálkoztak lövéssel, de ebből csak háromszor találták el a Royal Union SG hálóőrének kapuját. A szlovákok így hiába játszottak fölényben, értékes két pontot hullajtottak el, hiszen aki szeretne odaérni Roniék mögött a második helyre annak bizony ezt a csapatot oda-vissza lekell győzni. Holtz valószínűleg nem változtat a csapatán a csütörtöki siker után ugyanazt a kezdő 11-et vezényli pályára Portugália ellen.

Fernando Santos ment, Martinez érkezett a Marokkó elleni világbajnoki kiesést követően. Ezzel véget ért egy korszak, ám a spanyol mester jól mutatkozott be. Persze nehéz dolga nem volt, hiszen Liechtensteinnel néztek farkasszemet, akiket nagyon könnyedén takaréklángon 4:0-ra győztek le. Ha már korszakoknál tartunk egy másik nem akar véget érni. Ronaldo továbbra is rekordokat döntöget, immáron neki van a legtöbb válogatottsága is, nagyon közel jár a 200. meccséhez. Továbbra is ég benne a tűz, csütörtökön is kettőt vágott és vélhetően ma is befog találni, az előzetes kezdőben ugyanis szerepel a neve Joao Felixel, Guerreiroval és Bruno Fernandessel együtt.

Portugália szerintem 1-1 góllal jobb lesz mindkét félidőben. A csapatok elég sűrűn futnak össze a különböző EB és VB selejtezőkben. Nem meglepetés hogy mindig Portugália nyer, általában nagy különbséggel. Legutóbb 5-0-s sikert arattak.

Tipp: 0-3

Luxemburg - Portugália: A Portugália nyeri mind a két félidõt - Igen/Nem tipp