A szerb másodosztályban a Graficar mérkőzésein van messze a legtöbb gól, egyedüli csapatként nekik van csak hármas feletti gólátlagjuk. Mai ellenfelük, a Sloboda Uzice elég underes csapat, ebben a szezonban már nem kevesebb, mint kilenc gól nélküli találkozójuk volt.

A hazai együttes 6-14-5-ös mutatóval áll a kilencedik helyen, gólarányuk 26-26. Olyan kevés veresége van a csapatnak, mint a tabella elején állóknak, viszont még így is lehetnek kiesési gondjaik, tekintve, hogy a kiesőzóna csak négy pontra van tőlük. Öt forduló van még hátra ebből a szezonból, nagy szerencséjükre még lesz két kiesés elől menekülő ellenfelük, így bőven van esélyük a bent maradás kiharcolására.

Nagy kérdés egyébként, hogy melyik együttes fog majd alkalmazkodni a másikhoz. A hazaiak a vendégek gólgazdag játékához, vagy a Graficar a Sloboda Uzice antifocijához. Előbbire szavaznék, tekintve, hogy a döntetlennel a vendégek nem lennének nagyon kisegítve, ugyanis a feljutásra is esélyesek, és öt pontra vannak az egyenes ági osztályváltástól. A harmadik helyen áll a csapat, 13-5-7-es mérleggel és 52-32-es gólaránnyal. A csapat sorsolása nem nehéz, sajnálatukra viszont a riválisé sokkal könnyebb, nekik egy nehezebb mérkőzésük lesz, az éllovas ellen.

Az őszi mérkőzés azon kevés alkalmak egyike volt, amikor sok gólos mérkőzést játszott a Sloboda Uzice, 4-2-re nyertek idegenben. Ma is simán el tudok képzelni egy hasonló eredményt, csak a Graficar győzelmével, csak az az antifoci ne lenne, amit a hazaiak tolnak.

A Graficar mérkőzéseinek 84%-án van gól az első félidőben, ha jól tudom, csak négy találkozójukon nem volt gól, igaz ez mind idegenben lejátszott találkozó volt. A Sloboda Uzice nagyon underes első félidőket játszik, mint írtam brutális bunkerfocit játszanak.

A tippem az, hogy lesz gól az első félidőben, a vendégeknek muszáj menniük a három pontért, az utolsó esélyük lehet ez a találkozó. Muszáj nyerjenek, ellenkező esetben már csak az osztályozó marad számukra, ami szinte garantált, de közel sem jelent biztos feljutást.

FK Sloboda Užice - FK Graficar Beograd: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp