A hazaiak nagyon gyenge formában vannak, hét mérkőzése nyeretlenek a bajnokságban. Korábban írtam már a BAK csapatáról, nagyon jól kezdték a bajnokságot, de amit az utóbbi időben művelnek az kritikán aluli.

A Berlin Ankaraspor október 23-án legyőzte idegenben a Meuselwitz csapatát, így tizenegy forduló után 27 ponttal vezették a tabellát. Ezután mintha kicserélték volna a csapatot, sorra bukták a mérkőzéseiket, az azóta lejátszott tizenhárom mérkőzésen mindössze egy győzelmet arattak, így visszacsúsztak a 12.helyre. A mérlegük 10-3-10, gólarányuk 31-27, legalább a védekezésük valamennyire rendben van. Már amennyire rendben lehet egy ilyen szezon során. A formát tekintve kérdéses, hogy egyáltalán le kell-e játszani a mérkőzést, annyira a vendégeknek áll ez a mérkőzés, már-már félő is.

A Chemie Leipzig a középmezőnyben helyezkedik el, jelenleg a nyolcadik helyen állnak, azonban egy győzelemmel felugorhatnának az ötödik helyre. Az ő formájuk sem az igazi, ez tény, viszont ott van az, hogy náluk az öltözői hangulat is más, nem annyira nyomasztó, mint az ellenfélnél.

A BAK pár napja játszott egy mérkőzést a Hertha ellen, és durván kiütközött a két csapat közötti különbség, pedig az első osztályú csapatnál is vannak gondok bőven. Már a félidőben 5-0-ra vezetett az élvonalbeli gárda, ez is azt mutatja, hogy valami nagyon nem oké, nem lett volna szabad ennyit kapjanak egy félidő alatt.

Hazai pálya előnye sincs meg a csapatnál, legutóbbi hat hazai mérkőzéséből ötöt elveszített. Ilyen előjelekkel tényleg nem lehet más a vége, mint egy újabb zakó, más kérdés, hogyan kezdődik a mérkőzés. Azt várom, hogy korán, már az első 20-30 percben betalál majd a Leipzig, amit egy újabb találat követ tőlük, még nagyobb szakadékba taszítva a hazai csapatot.

Berlin Ankaraspor - BSG Chemie Leipzig: BSG Chemie Leipzig által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp