Semmiféleképpen nem szerettem volna szó nélkül elmenni nemzeti válogatottunk bemutatkozó Európa-bajnoki selejtezője mellett, ezért kerestem egy "tuti" tippet a bolgárok ellen, és játékba is küldöm. Oly sok viszontagságos évtized után végre-valahára elérkeztünk oda, hogy kijelenthetjük, esélyesként fogadjuk ma este Bulgáriát és minden más kimenetel csalódás lenne az egész nemzetnek. De nem lesz, mert az eredményjelzőn a 90 perc után 3:0 fog állni.

Természetesen végigszenvedtem a 0:1-re végződött Bulgária-Montenegró találkozót, hisz több kisvárdai érdekeltségű játékos is szerepet kaphatott volna azon a mérkőzésen. Végül csak a bolgár Karabelyov kapott szerepet azon a találkozón, de számomra ez is elég volt, hogy véleményt tudjak formálni a jelenlegi bolgár fociról. Gyenge! Ez a folyamat nem most kezdődött, már évek óta tart, de most is inkább hasonlítottak egy gyülekezetre, mint csapatra. Előre játékban borzasztó gyengék, középpályájuk súlytalan, a védelmüket pedig még egy Montenegró szintű csapat is többször zavarba tudta ejteni. Nem akarom és nem is fogom itt nyilvánosan földbe döngölni Mladen Krstajic válogatottját, de ennek a csapatnak se fazonja, se karaktere nincsen, ráadásul egy csalódást keltő vereséggel érkeznek a Puskásba. Abba a Puskásba, ahol a sportfogadas.org jóvoltában pár fórumtársammal együtt volt szerencsém a franciák ellen átélni, hogy mit is jelent a telt ház, mit jelent az igazi hazai pálya.

Ráadásul nekünk a bolgárokkal szemben egy igazi Maestronk van Marco Rossi személyében. Mióta Ő irányítja a nemzeti válogatottunkat, azóta újra visszajött a szurkolók hite. Pedig nincs könnyű dolga a Mesternek, mert a magyar tehetségek felhozatala elég szűkös, de Ő ebből a szűkös piacból is rátalál a megfelelő alanyokra, akikkel újabb sikereket érhetünk el. Vérprofi módjára élt a lehetőséggel, amit az észtek elleni múlt heti barátságos meccs kínált a számára és abban sem kételkedem, hogy a mai találkozóra is tökéletesen felkészíti majd fiainkat. Egyébként szerintem az észtek ellen sem néztünk ki rosszul. A védelmünk baloldala kicsit foghíjas volt, de azon felül sok bizakodásra okot adó elemet láttam a mieinktől. A fiatalos lendület és a kellő magabiztosság ma is eredményre vezethet majd. A magas védekezésünk szerintem nem fog ízleni a bolgároknak és az abból szerzett labdákkal hamar felőrölhetjük a betömörülő védelmüket. Egy lőtt gól után pedig nyert ügyünk lehet, mert akkor az eredménykényszer miatt kinyílhatnak, akkor pedig kontrákkal és mögé kerüléssel kivégezzük Őket.

Sokakkal ellentétben én nem várok szoros mérkőzést. A jelenlegi bolgár válogatottnál minimum 2-3 góllal jobbak vagyunk és ezt ma este meg is mutatjuk.

Magyarország - Bulgária: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp