Elképesztő szoros a Bundesliga élmezőnye, így 8-9 csapatnak is reális esélye van még odaérni a négy Bajnokok Ligáját érő hely egyikére. A bajnoki cím valószínűleg elérhetetlen lesz a Freiburg számára hiszen a hét pontos hátrány a Bayern München mögött soknak tűnik, de a top4-vel is nagyon elégedett lenne Christian Streich. Csapata február óta nem kapott ki a bajnokságnak, tehát mondhatni jó formában vannak. Kis szépséghiba, hogy elég sok döntetlent is játszottak, így "csupán" a negyedikek 46 ponttal de még egy hajszállal megelőzik az üldöző Leipzig, Frankfurt duót. Az előző fordulóban döntetlent játszottak a Mainz ellen. Ez a remi viszont elképesztő bosszantó volt, hiszen a 96. percben tudott kiegyenlíteni az ellenfél Onisiwo góljával. A javítási lehetőség hamar eljött, ugyanis egy abszolút verhető ellenfelet kaptak a válogatott szünetet követően. A csapatból csupán három hiányzó lesz. Lienhart és Kyereh sérültek, Gregoritsch pedig eltiltását tölti. A hazai pálya is nagy mértékben növeli a Freiburg esélyeit, hiszen 12 mérkőzésből csupán egy alkalommal távoztak tőlük három ponttal. Miután kiestek az Európa ligából, csupán a bajnokságra (+kupa) kell koncentrálniuk és szerintem otthon a Sallaival megerősödött keretnek nem fog gondot okozni a Hertha.

Schwarz csapata nem tud lendületbe kerülni. Egy-két váratlan győzelem összejött nekik az utóbbi fordulókban, de ezek kivétel nélkül hazai környezetben sikerültek. A legkellemesebb vendég szerepében tündökölnek, 1-1-10-es mérleggel. Egy rakat hiányzójuk is lesz, közel egy csapatnyi, pontosabban kilenc játékos.

Az egymás elleni mérlegük elég vegyes, de többnyire a Freiburg sikerét hozza. Utoljára 2017-ben tudott pontot szerezni vendégként a Hertha, győzni pedig 2010-ben a Freiburg ellen. Ősszel 2:2-vel zártak.

Tipp: 3-1

SC Freiburg - Hertha BSC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp