A Napoli mellett a Lazio csapata lehet az a Serie A-ban akiknek igazán jó hangulatban telnek a mindennapjaik. A csapat bitang jó formában lendült annak ellenére hogy Kerkezék búcsúztatták őket a Konferencia Ligából. Ezt talán nem is sajnálják annyira, egyértelmű prioritást élvez a bajnokság ahol az ezüstért küzd a csapat. Jelenleg ez stabilan megvan (öt pontos előnyt építhetnének ki) viszont messze még a vége, és az Inter, Milan vagy akár a Roma előzhet még így nem lehet lazsálni. Öt bajnoki, négy győzelem és egy remi és ami még kiemelendő 0, azaz nulla kapott gól. Legyőzték a már biztosan bajnok Napolit, és az előző fordulóban a Roma felett is diadalmaskodtak tehát nem kis győzelmek voltak ezek. Immobile kisebb sérülése miatt három kihagyott meccs után a Mourinhoék elleni derbin már padozott, ma viszont újra a kezdőben kaphat helyet a szintén kilenc gólos Zaccagni oldalán illetve Felipe Anderson segítheti még a támadásokat. Hiányzó egyedül Marusic lesz a védelemből akit már a mérkőzés lefújása után állítottak ki az előző fordulóban.

A Monza újoncként nagyot megy. Nem lesznek vélhetően kiesése gondjaik, így mindenféle tehet nélkül játszhatnak amivel így mindenkire veszélyesek lehetnek. Erre jó példa a Juventus elleni győzelmük, viszont kiszámíthatatlanságukat jól mutatja hogy az előző két körben a Verona majd a Cremonese ellen csak egy pontra futotta az erejükből. Caldirola sérült, illetve Izzo és Pessina eltiltásukat töltik ma, a többiek elvileg bevetésre készek.

Egymás elleni mérlegük egy meccset ölel fel a közelmúltból, a 14.fordulóban 1:0-ra győzött a Lazio. Most is hasonló különbségű sikerük tűnik a leginkább várhatónak.

Tipp: 1-2

Monza - Lazio: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp