Elsőre egy Valencia nyer opciót néztem ki, ami valahol 2.20 környékén fizet. Úgy voltam vele, hogy igen, otthon ezt be kell húzni, mese nincs. Viszont megnéztem a Rayo várható kezdőjét, és picit elbizonytalanodtam. tudni illik, a Rayónál most sem eltiltott, sem sérült kulcsjátékos nincs, de még a kiegészítő játékosok is bevethetőek. Márpedig a tabella helyezései nem véletlenek, és a tabella azt mutatja, hogy a Rayo jelenleg igencsak jobb csapat, mint a Túria-parti.

A Valencia kieső helyen áll, míg a Rayo ott toporog a Konferencia Liga indulást érő pozíció mögött. Jó kérdés, hogy a Rayo akarja-e Európát, mert szerintem egyszerre igen és mégsem. Nem egy-nem két példa volt arra, hogy egy alapvetően közép-vagy kis csapatnak számító spanyol együttesnek a kettős terhelés a kiesést jelentette. Azt pedig látjuk, hogy a Rayo Iraolával, ha csak a bajnokságra kell koncentrálni, masszív középcsapat két éve.

Trejo és Isi varázsló. Egyszerre kemények és kreatívak, ideális együttállás. Mindkettő csupaszív játékos, Trejo és Isi is rengeteget foultol, Isi amilyen pici, annyira kemény, ááá, tényleg csak szeretni lehet ezeket a típusú csapatokat. Nincsenek túlfizetve, mert a Rayo költségvetése picike, sok a kölcsönjátékos, akik bizonyítani akarnak, eladni magukat, és ez a klub az öregekhez is jó érzékkel nyúl. Van gól a Rayóban, hisz itt volt a szünet, rápihentek a srácok, felkészültek, és bízom benne, hogy Mamardashvili összes kreditjei a bravúrokra a válogatott meccseken elfogytak.

Ugyanakkor a Valencia is egy harcos társaság, keményen játszanak, küzdenek becsülettel. Sok a fiatal, agilis focisták zöme, Duro, Nico, Musah... Kluivert és Castiliejo gyorsak, képesek meghúzni egy-egy cselt, van lendület a Valenciában, tolni fogják neki ezerrel.

Az fix, hogy eseménydús meccs lesz, itt a spori megdolgozik majd a pénzéért. Lapok, tizik, lesz itt minden, mert emocionális mindkét csapat, ebből a szempontból, emóciók szempontjából top3-mas mindkettő. Ha ezek felhúzzák egymást, jól fogunk szórakozni.

Valencia - Rayo Vallecano: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp