Ki gondolta volna a szezon elején, vagy úgy bármikor közben, hogy április 15-én rendeznek majd egy PSG - Lens mérkőzést, ami gyakorlatilag a bajnokság első helyéről hívatott dönteni. Márpedig így van, ez most az egyik legfontosabb mérkőzés, egy rangadó, egy bajnoki döntő. Az első helyezett együttes fogadja a másodikat, és amennyiben ezt a találkozót is elveszti a párizsi klub, akkor az akár Galtier állásába is kerülhet.

Figyelemreméltó, hogy a két csapat elmúlt időszakában lejátszott mérkőzései során mennyire nem tudta eddig dominálni a gazdagok csapata ezeket a találkozókat. Amióta 2020-ban visszajutott a Lens az élvonalba, azóta öt alkalommal találkoztak egymással, mindössze két győzelemre futotta a PSG erejéből, idén január 1-én is a Lens nyert 3-1-re odahaza.

Vannak gondok a hazaiak háza táján, ami így a szezon vége felé egyre inkább aggasztóak. Az ilyenkor már hagyománnyá váló Mbappé elégedetlenség, bár kérdés, hogy ebben mennyire van benne az újságírók keze, Messi elvágyódása, és hosszabbításra nem kerülő szerződése, de az idei év gyenge teljesítménye is folyamatos téma. Utcahosszal kellene nyerje a bajnokságot a PSG, ehhez képest gyenge teljesítményt nyújtanak és szorossá is tették a bajnokságot. Ez nem tetszik a vezetőségnek és már keresik az opciókat a nyárra és a következő szezonokra.

Két opciót tudok elképzelni erre a mérkőzésre. Az első, hogy kikapnak és megbuktatják az edzőt, a második, és azt gondolom ez fog bekövetkezni, hogy a hazai együttes megnyeri a mérkőzést egy visszafogott teljesítménnyel és megmentik edzőjüket a szezon végéig. A nyáron érkezhet Nagelsmann a hírek szerint, ha csak addig le nem csap rá a Chelsea, szóval az idő nagyon sürgeti a vezetőséget.

A két együttes között már csak hat pont a különbség a tabellán, és ugyan papíron nem lesz már nehéz ellenfele a csapatnak, jó lenne ha minél hamarabb lezárnák ezt a szezont. A tippem az, ha nyer is a PSG, kapnak majd gólt, gólokat. Én legalább 2 Lens gólt várok, aztán majd kiderül, hogy ez mire lesz elég, a megérzésem 2-2-t vagy 3-2-es hazai győzelmet súg.

Paris SG - Lens: Lens által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp