Első nehezebb ellenfele ellen lép pályára a Manchester United csapata a FA Kupában, könnyen lehet, hogy ez lesz számukra az utolsó is ebben a kiírásban. Ezzel szemben a Brightonnak már volt egy kemény mérkőzése, az idén gyengélkedő Liverpool ellen kellett bizonyítsanak, ami sikerült is a számukra.

A Brighton nagyon jó szezont fut idén, furcsa ezt kimondani, de minden esélyük megvan arra, hogy kijussanak a nemzetközi kupák egyikébe. Mondjuk nem ők az első számú esélyesek erre, de láttunk már csodát pont a PL-ben, szóval nem egy lehetetlennek tűnő vállalkozás. Brutál nehéz sorsolása van a csapatnak, gyakorlatilag a komplett élmezőny ellen lesz még mérkőzésük, szerintem inkább a kupában kell megpróbálják kiharcolni a következő szezonra a nemzetközi kupát. A FA Kupa sem ígérkezik könnyebb falatnak, ha úgy alakul, akkor két Mancesteri csapaton át vezethet az út Európába.

A Brighton a Middlesborough ellen kezdett, ott nagyon sima győzelmet arattak, 5-1 lett a vége. Ezután 2-1 a 'Pool ellen, 1-0 a Stoke és 5-0 a Grimsby csapatával szemben, így nagyon magabiztosan jutottak el az elődöntőig. A MU az idén gyenge Everton ellen nyert 3-1-re, majd következett a Reading elleni 3-1, utána egy olyan West Ham, akiknek a Konferencia Liga fontosabb volt, mint a kupa. Legutóbb a Fulhamet verték szintén 3-1-re, így négy 3-1-es győzelemmel jutottak el a legjobb négyig.

Teljesen kiszámíthatatlan idén a Manchester United, a BL valószínűleg meglesz majd a szezon végén, de nagyon ráfér a keretre az erősítés. A hétközi Sevilla elleni találkozón felmosták a padlót Ten Hag csapatával, akik nagyon elszúrták az odavágón a mérkőzést, most itt javíthatnának egy döntőbe jutással. Nem lesz könnyű dolguk, bár minden esélyük megvan a városi riválishoz csatlakozni.

A MU a harmadik helyen áll a bajnokságban, és ha nem szúrják el nagyon a szezon végét, akkor a harmadik vagy negyedik hely tuti meglesz.

Nem várok sok gólt a mérkőzésen, még akkor sem, ha tavaly 4-0 és 2-1 lett a vége, a pályaválasztó Brightonnak. A Wembley-ben rendezik a mérkőzést, így nincs hazai pálya előnye, egy kiegyenlített találkozóra számítok.

A Brighton a bajnokság első félidejében eddig 9-16-4-es mérleggel áll, míg a MU 14-10-6-al, viszont nagyon kevés gól van a mérkőzéseiken. Ma is arra számítok, hogy a nagy tét miatt majd a második játékrészt nyomhatják meg inkább a csapatok, az első játékrész után döntetlent szimatolok.

Brighton - Manchester United: Félidő - Mérkőzés tipp