A Bundesliga szombati játéknapjának egyik legjobb mérkőzése lehet ez a párosítás. A tét óriási, ugyanis a csapatok a Bajnokok Ligája indulásért vannak harcban és jelen állás szerint nagyon úgy néz ki egyikük lemarad a sorozatról. A másik ami egyből beugrik mindenkinek a párosítást látva, a pár nappal ezelőtti kupa meccsük. Ott a Leipzig szó szerint lemosta Streich csapatát. Esélyük sem volt az elejétől kezdve, lehetett volna viszont 3-7 is a vége. Mindkét oldalon záporoztak a lehetőségek, a Freiburg mindet elpuskázta és csak a már tíz emberrel játszó vendégek ellen tudtak a csereként remekül beszálló Sallai asszisztjával gólt elérni. A Lipcse viszont szinte minden helyzetét kegyetlenül kihasználta.

Nyílván nem várható el hogy ismét egy hat gólos meccs legyen, viszont a gólváltás erősen benne van a pakliban egy ilyen meccs után. Látható hogy a Freiburgnak sansza sem lesz a pontszerzésre, esetleg győzelemre ha nem koncentrálnak a keddinél sokkal jobban a befejezéseknél, mert a helyzetek ugye megvoltak és a Lipcse védelme három alkalommal is hátborzongató hibát követett el amik szintén kihasználatlanul maradtak.

Sallait előzetesen ma a kezdőbe jelölik ami tovább erősítheti a hazai gólt. Nem csak gólpasszt jegyzett, hanem Gvardiolt róla szórták ki a kupában. Egyedül Kyereh játékára nem számíthatnak.

A vendégeknél Nkunku, Olmo, Szoboszlai hármas mellett nem Werner hanem Forsberg van előzetesen a kezdőbe jelölve, viszont aligha lesznek gyengébbek. Gvardiol is játszhat hiszen eltiltása nem vonatkozik bajnoki meccsre.

Hasonló lehet a kimenetel a keddi összecsapásukhoz, viszont én a mindkét csapat szerez gólt opciót favorizálom a vendég siker helyett.

Tipp: 1-2

SC Freiburg - RB Leipzig: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp