Az olasz pontvadászat 34. fordulójában matematikailag is biztossá válhat a Sampdoria kipottyanása a Serie B-be. Ahová valók.

Fájó kimondani, de a szebb napokat is megélt Samp szerencsétlenkedése minden képzeletet felülmúlt idén. Ha górcső alá vesszük az elmúlt 18 mérkőzésüket idén, konstatálhatjuk, hogy mindössze egy győzelmet sikerült aratniuk (bár ott is alárendelt szerepet játszva). Pedig első blikkre nem tűnik annyira szörnyűnek ez a keret: Gabbiadini, Jesé és Quagliarella is ott van, de utóbbi két játékos csak árnyéka egykori önmagának (bár a 40 éves Quagliarellán ezt nem igazán lehet számonkétni, de tény hogy 37-38 éves korában másodvirágzását élte). Egyértelmű, hogy vérfrissítésre lenne szüksége a csapatnak, ők rúgják a liga legkevesebb gólját, és persze ők kapják a legtöbbet, ahogy annak lennie kell. Mindent elmond az, hogy a házi góllövőlistát a már említett Gabbiadini vezeti 6 találattal…

Az Udinese az idei szezonban is hozza a szokásos középcsapat feelinget, a tavalyi 12. hely után csakugyan ott tanyáznak idén is. A szezont remekül indították, zsinórban 6 meccset nyerve a tabella első felében találták magukat, többek között legyőzve az AS Romát, Fiorentinát vagy az Intert. Aztán a 2023-as évre fordulva mintha valami eltört volna náluk, úgy tűnik az idei szezonban sem lesz meg a top 10. Skalpokat azért gyűjtögettek mostanában is, elkalapálták a Milant, de a Nápolytól is sikerült pontot rabolniuk.

A Sampdoriának még mindig vagy 1000 sérültje van (szegény embert még az ág is húzza) az Udineseben már régóta maródi Deulofeu, de a 10 találatos házi góllövőlistát vezető Betotól várja mindenki a dugókat. Idegenben lefocizták a kék-fehéreket a hazaiak, fordított pályaválasztással ez még simább összecsapásnak ígérkezik a tízezer sebből vérző genovaiak ellen, hiába tét nélküli a meccs Lovricéknak.

Tipp: 3-0.

Udinese - Sampdoria: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp