A Dortmund hatalmas lehetőség kapujában áll, amit illik kihasználni. Tegnap a Bayern München oltári ciki meccset játszott a Leipzig ellen, így pedig lényegében a Borussia ölébe hullott a salátástál.

Először írok kicsit a Bayernről, mert ami ott zajlik, attól jó érzésű futballszurkoló okádni tudna. Volt egy jól működő szerkezet, jöttek az eredmények, Nagelsmannal tökéletesen játszott a csapat, lenullázták az Intert, a PSG-t és a Barcelonát is a BL-ben, erre fel két hülyegyerek, akik semmit sem konyítanak a focihoz, fogta magát és kirúgta a világ legjobb edzőjét, a helyére pedig egy kiégett pöcsöt rakott; mindezt csak azért, mert épp elérhető volt a piacon Tuchel és nem akartak róla lemaradni. Elmegy az ember esze, komolyan mondom. Sikerült szétbarmolni a szezont, mindenhonnan kizúgtak (pedig milyen csodálatos lett volna a Bayern-City meccs Nagelsmannal…), és a bajnokságban is elkezdtek botladozni, ami odáig ment, hogy a tegnapi Leipzig elleni hazai 1-3 miatt már csak akkor nyerhetik meg a bajnokságot, ha a Dortmund hibázik az utolsó két mérkőzésén.

Na ez az, amit nem fog megtenni a Borussia nekik. Nekem nagyon sok problémám van Terzic edző képességeivel, mivel szerintem túl van értékelve, de ennyire nem balfasz. Olyan motivált lesz az egész Borussia, hogy fel fogják szántani a pályát. Teljesen mindegy, milyen taktikával küldik a játékosokat pályára, ők ezt izomból fogják behúzni.

Az Augsburg nagyjából lassítani akarja majd őket, tördelni a játékot, de ebben nem látok sok fantáziát. Lehetne itt statisztikákat, játékstílusokat hozni az Augsburg hazai pályán mutatott játékára, meg is néztem őket, de úgy gondolom, ez a meccs most nem erről fog szólni.

Én tehát azt várom, hogy nem lesz itt túl sok taktikázás, az Augsburg szépen lassan tilitolizik, a Dortmund pedig megy előre az első gólért. Az első félidőre már várom a sok lehetőséget, gólhelyzetet, akciót, ebből pedig két gólnak össze kell jönnie.

FC Augsburg - Borussia Dortmund: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp