Rendkívül nehéz szívvel vettem rá magam ennek az elemzésnek a megírására, mert idén már számát sem tudom hányszor szop@tott meg a BvB...

Ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy ekkora lehetőséget most nem fog elpuskázni a csapat. Mint ismeretes, tegnap a Bayern München teljesen megérdemelten kapott ki hazai pályán 3-1-re a Lipcsétől (többek között Szoboszlai fantasztikus teljesítményének köszönhetően) amely eredmény miatt már nincs saját kezében a sorsa, ha nyer ma a Borussia Dortmund, átveszik az első helyet a bajoroktól. 2012-ben, még Kloppal sikerült utoljára megnyerniük a Salátástálat, azóta folyamatosan a müncheniek örülhettek a bajnoki címnek. Jót is tenne már a Bundesligának egy Dortmund siker, na meg talán a Münchennek is, hogy változások lépjenek életbe a dilettáns vezetőséggel kapcsolatosan.

A sárga-feketék ugyan még elég sokszor rapszodikusan teljesítenek, de az nem véletlen hogy 1 pontra vannak csak az első helytől. Tavaly november óta csak a Bayern tudta őket verni a bajnokságban, a sok váratlan döntetlen (Stuttgart, Bochum) miatt azonban nem tudták még huzamosabb ideig vezetni a ligát. Az elmúlt két találkozójukon 11 gólt vágtak, úgy tűnik nem bíznak semmit sem a véletlenre Terzic fiai. Egyébként nem is akárkiket, a Wolfsburgot és a Mönchengladbachot alázták meg Reusék. 53 kapu felé tartó lövést produkáltak ezeken az összecsapásokon, eszméletlen számokkal operálnak mostanság, és nem úgy tűnik, hogy az Augsburg ellen lejjebb kapcsolnának. Malen, Haller, Adeyemi és Bellingham is bombaformában van, Reus már be sem fér a kezdőbe.

Az Augsburg asszisztálni fog csak a bombaerős és piszok gyorsan játszó Dortmund ellen, már annak is örülhetnek, ha a meccs egyes periódusaiban labdához érhetnek. Nem fogják elbaltázni ezt a találkozót a vendégek, de azért egy óvatos ázsiai hendit választottam, mivel az ördög nem alszik.

Tipp: 0-3.

FC Augsburg - Borussia Dortmund: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp