A 37.fordulót kezdik meg a csapatok péntek este a francia másodosztályban, ahonnan egy olyan mérkőzést választottam ki ahol már csak egyik csapat számára van tét, nem is akármekkora.

Két fordulóval a vége előtt már köztudott hogy a Niort mellett a Nimes is kizúgott a harmadik vonalba. Ez a vendégek számára az előző fordulóban vált biztossá, amikor is a Dijon elleni hat pontos kiesési rangadón bár korai előnyt szereztek, megérdemelten fordították meg a mérkőzést a mustárosok. Ezzel a Nimes minden motivációja elszállt és valószínűleg ma idegenben amely tekintetben a leggyengébbek az összes csapat közül (mindössze hét szerzett ponttal), nem fogják elrontani az extrémen motivált hazaiak kedvét.

Négy csapat is kiesik ugyanis a ligából és a Laval szintén veszélyeztetett zónában van a 18.helyen. Egy mai győzelemmel viszont akár 3-4 helyet is javíthatnának, majd az utolsó fordulóban szintén nem túl nehéz meccs várhat rájuk a már addigra valószínűleg a bennmaradást ünneplő ám gyenge formában levő Amiens ellen. A csapat nem csak hogy nagyon motivált és győzni akar ma, hanem egészen jó formába is lendültek. A negyedik helyen álló és kíváló formában levő Bastiát 2:1-re, a hatodik Sochauxot szintén hasonló arányban, majd legutóbb a 9. St.Etiennet a változatosság kedvéért ismét 2:1-re gyűrték le így a legutóbbi három hazai meccsüket behúzták. Két játékost érdemes kiemelni is, egyikük Simon Elisor aki a legutóbbi öt meccsén 5 gólt rúgott, illetve Antonin Bobichont aki szintén megduplázta bajnoki góljainak számát az utóbbi meccseken.

Úgy vélem hogy a hazaiak nem fogják a véletlenre bízni a dolgot és a motiválatlan vendégeiknek próbálnak majd minél több gólt rúgni. Könnyen előfordulhat ugyanis pontegyenlőség a szezon végén, ahol is a gólarány dönthet amiben nem állnak túl fényesen (-15) a riválisaikkal szemben.

Tipp: 4-1

Stade Lavallois - Nîmes Olympique: Stade Lavallois által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp