Eljött az NBA Finals első meccsének ideje. A Denver döntője a szezon kezdetén meglepetés lett volna, de ha Denver és döntő, akkor első gondolat, ill. kritérium az lett volna, hogy a trió mindhárom tagja egészséges legyen a rájátszásra. Porter, Murray és Jokic is fitt, már amennyire fitt lehet egy NBA szezon végén. Viszont a Denver játéka elképesztő, átsöpört a Lakers felett, dominálta a párharcot. Olyan rég vége, hogy az ember még gondolkozik, kit is vert a Nuggets az elődöntőben...

Jokic, az igazi MVP minden labdabirtoklásnál alkot, és Murray és Porter jól dob, és KCP, Brown, vagy Gordon is hozzátesz, sőt még Green is.

A Heat játéka nem bonyolult, Butler kreál, BamBam pattanózik, és van három triplavető a pályán, mármint egyszerre három, mert azért van itt rotáció is.

Én úgy vélem, az első meccsen jönnek majd a pontok, a Denver megpróbál 'futni', ahogy tette pl. a Lakers elleni találkozókon. Ki akarja fullasztani az egyébként is fáradtabb ellenfelét, ami nem tűnik lehetetlennek a magaslaton. A Denver 'problémája' leginkább az lehetett, hogy egészen a 7. meccs végéig nem tudta, kire is kell készülni. Viszont úgy vélem, a Heat-nek Jokic-ra nincs igazán embere. Pattanózásnál sem, hisz ott volt a Lakers elleni párharc, Davis sem igazán tudott mit tenni, csöppet sem volt domináns, vagy legalábbis a párharc nagy részében nem. Ha a liga egyik legjobb centerét homályosította, akinek skillek terén azért nagyobb a tudása, mint a Bam Adebayónak. (Enyhén szólva, BamBamet azért sokszor zavarja a labda jelenléte...) Nézve itt a Heat meccseit, hiszem, hogy a BamBam becenév a magyar bamba jelzőből adódik. Szerintem a Denver lubickolni fog, Jokic lubickolni fog, és ha Porterék nem fognak ki valami extra pocsék napot, könnyedén 120 pont felett zárnak. Talán pont az lehet a tippem egyetlen veszte, ha túl sima lesz a meccs, de talán a végén még a garbage time-ban a denveri padmelegítők is hozzáteszik majd azokat a pontokat, amelyek kellenek a tippemhez. A Nuggets az előz két párharcban 125 és 132 pontos első meccseket hozott, a Timberwolves 109-cel megúszta, de csak azért, mert a 4. negyedre minden eldőlt. Picit ettől félek itt is, de ha eljut úgy 90-95 pontig a Nuggets 3 negyed után, az a hiányzó pontmennyiséget a cserék is beteszik a közösbe.

Látva azt, Butler mennyire elfogyott, mennyire nincs láb Vincent alatt, mennyire esélytelen Adebayo bármire, én úgy vélem, itt max egy meccset hozhat el a Heat. Egyszer nekik is kijöhet a lépés, amikor esnek a triplák, de nálam ez nagyon maximum 4-1. Persze nem az első eset lenne, akár meccset, akár párharcot tekintve idén, amikor full ellenkezője történik, mint amit várok.

(azt meg csak magunk közt, szerintem Jokic azért szeretne mutatni ezt-azt, lehet mondani, hogy nem érdekli az MVP cím, meg neki ez munka, de hogy a fenébe ne érdekelné. Egy döntő MVP címmel kárpótolhatja magát, meglepő lenne, ha nem átlagolna egy masszív 25-15-12- körüli tripla-duplát a döntőben. Kérdés csak az, hogy kell-e majd Jokicnak 38-40 perceket játszani, mert ha nem, akkor ... -de igazából ez már nem a tipphez tartozik. Sima első meccset várok, min 120 denveri pontot, és nagyon bízom benne, hogy nem fullad majd unalomba a meccs, meg úgy az egész párharc. Én kedvelem ezt a Heat-et, még jobban, mint a Robinson-Herro féle előző csapatot mert igazából Martin, Vincent, de akár Strus a semmiből jött srácok, aztán nesze.

Denver Nuggets - Miami Heat: Total Points by Denver Nuggets - Including Overtime - Felett/alatt tipp