A legjobb 64 közötti párharcokból az egyik legkeményebb csata meglátásom szerint az Emil Russuvuori – Grigor Dimtrov összecsapás. Már csak a nevek alapján is egy kiélezett mérkőzés várható.

A finn becsülettel végigtolta a teljes salak szezont. Ahol torna volt ő elindult és kissé váratlanul,de olykor remekelt is egy-egy tornán. Pedig egyáltalán nem tartozik a prioritásai közé a szemcsés borítás. Ha megnézzük,hogy összeségében kik és miképpen tudták legyőzni megállapíthatjuk,hogy a mezőny egyik sötét lova lép a pályára a holnapi napon. Hiszen a félelmetes szezont futó Strufftól kapott ki döntő játszmában Monacoban. Barcelonában a salak specialista Fokina verte meg. Madridban pedig majdnem legyőzte Alacarazt is aki ugyan magához képest gyengén játszott,de a finn érdemeiből ez mit sem von le. Hiszen rendkívül kemény tenyereseivel nem hagyott mozgás teret és főleg támadási felületet a spanyolnak ami hatalmas eredmény. Romában pedig az azon a héten bomba formában lévő Medvedev győzte le aki mit tudjuk megnyerte ezt a tornát.

Bár a bolgár sem tartozik a salak elkötelezett hívei közé de,azért ilyen technikai tudással amellyel ő rendelkezik nem gondolhatjuk,hogy esetlen lenne. A sorsolás hozzá sem volt túl kegyes a szezonban hiszen Madridban Alcaraztól míg Rómában Djokovictól kapott ki. A korai búcsúk miatt teljesen érthető vállalás volt a Genfi torna. Ahol osztatlan sikert nem is aratott,de megfelelően formába került meglátásom szerint.

Az első fordulóban a finn nem játszott túlzottan jól,de túlélte amiből erőt meríthet hiszen mégis csak egy hazai játékost vert meg.Dimitrov ugyan könnyedén győzött,de semmi relevanciája nincs e találkozó kapcsán.

A kimenetel szinte megjósolhatatlan,de hogy egyszerű menet nem lesz az szinte garantált. Egyik játékos sem tud három szetten keresztül masszívan stabil játékot produkálni. Egyértelmű,hogy szettlopás bármelyik részről is,de borítékolható.

Ruusuvuori, Emil - Dimitrov, Grigor: Szettek száma - Felett/alatt tipp