Látva a holnapi férfi programot ezt az előzetesen az egyik legkiegyenlítettebbnek vélt argentin - ausztrál ütközetet a szervezők betették napindító meccsnek a programba.

Remélhetőleg egyik felet sem zavarják meg a magas szögbe eső napsugarak és igazolják az általam várt szoros ütközetet.

Az argentinok utánpótlásából is özönlenek a tehetségek zsákszámra, hasonlóan az olaszokhoz, ennek az egyik jeles képviselője és az elmúlt két évben az egyik legtöbbet fejlődött személy Etcheverry, aki igazi salakosként kemény felületen és odatette magát év elején, és az eredményei is maximálisan megmutatkoztak az előrelépés jelei, nem véletlen most sikerült átszakítania a TOP50 határát is az egyenletes teljesítményével. Kemény alapütésekkel bír, a hosszabb labdamenetektől sem riad vissza, szeret dominálni, amit a nevesebb riválisokkal szemben sem szokott elvetni.

De Minaur tehetsége megkérdőjelezhetetlen, a pár év ATP Tour szerepléssel pedig a rutin is társult a teniszéhez, ami csak jót tett a teniszének. Míg korábban nagyobb hullámvölgyek is tapasztalhatóak voltak az ausszinál, addigra mostanra fix formát tud hozni ő is.

A dél-amerikai bordeauxi Challenger fináléval a háta mögött érkezik, addig De Minaur pihenten vetette bele magát az RG -be. Etcheverrynek jól is jött, hogy az első körben Draper 6:4,1:0 -nál feladta az első körös meccsüket, De Minaur pedig négy szettben oldotta meg a fehérorosz Ivashkat.

Ezek után azonban egy igazán érdekes és hosszú csatára készülhet a két 1999 -es születésű teniszező, hiszen egyikük sem arról híres, hogy könnyen adná a bőrét. Ebben a párosításban erősen benne van akár egy kemény öt szettes ütközet is.

Etcheverry, Tomas Martin - De Minaur, Alex: Játékok száma - Felett/alatt tipp