Mosolyoghatnékom támadt, amikor megláttam a mérkőzésre kínált szorzókat! A bukik vendég győzelmet várnak és bőven 3.00-as szorzó felett kínálják a berlini sikert. Talán a májusi 2:6 égett bele a tudatukba? Nem tudni, viszont érdemes kihasználni az alkalmat, csak azért is, mert a Hertha győzelmének oddsa elindult lefelé – vélhetőleg sokan elkezdték fogadni.

Dárdai Pál munkáját már nemzetközi szinten is elismerik. A mindig őszinte szakember nem rejti véka alá elképzeléseit, taktikai tervét pedig játékosai mérnöki pontossággal tartják be, ezért tartanak ott a fővárosiak ezzel a kerettel ott ahol, s ezért nő a csapat piaci értéke is! Biztosak lehetünk benne, hogy a védőnégyes tagjai tudják, hogy hány méteren állnak majd fel, hozzájuk képest pedig a középpályások olyan távolságban lesznek (max. 15 méter), hogy szűkítsék a területet. Elől Ibisevic megtartja a labdákat Duda és Kalou pedig menetrendszerűen érkezik. Ha nem lesz eredménye a taktikus erőfocinak, és nem hibázik nagyot a lipcsei védelem, akkor bulldog üzemmód következik, és megpróbál minél több pontrúgást kiharcolni a Hertha.

Ralf Ragnick folytatja a PSG-hez szerződő szakmai stáb munkáját. A keménykezűségéről ismert 60 éves tréner nem viccel, rendesen meghajtja a keretet az eredmények érdekében. Míg Dárdai játékos párti (nyári felkészülés alatt egy hetes szünetet ad), de következetes, Ragnick az „ostoros” menedzser. Mindkét gárda 16 ponttal áll a tabellán, de a „redbullosok” az Európa Ligában is kaparnak. A DFB-kupában is hasonlított egymásra a hét közben a két alakulat. Darmstadtban 2:0-ra győzött a Hertha, míg a Leipzig a Hoffenheimet fektette két vállra hazai pályán szintén 2:0-al. Közös volt bennük, hogy a mérsékelten rotált kezdők nem bírtak ellenfeleikkel, és a szünet még csak 0:0-ra állt. A berlinieknél Ibisevic, míg a lipcseieknél Werner szállt be, hogy gólt-gólokat lőve eldöntse a továbbjutást. Kedden játszott a Hertha, míg szerdán a Leipzig, így a hatásos taktika kidolgozására, és gyakorlására a Dárdai-team több idővel rendelkezett.

A fenti infók erősítik bennem, hogy jelenleg egy szinten áll a két csapat, azaz döntetlen közeli eredmény várható. Hazai közönsége előtt képes extrát nyújtani a fővárosi alakulat, amely most mentálisan is nagyon egyben van (Bayern és Dortmund elleni meccsek megmutatták). Úgy érzem, hogy most a vendégek nem fognak gálázni az Olimpiai Stadionban.

Hertha Berlin - RB Leipzig: Dupla esély - Dupla esély tipp