Jön az utolsó forduló a LaLigában, ilyenkor az egyszeri LaLiga-fan mindig szomorkodik, egyrészt azért, mert a meccsek nem különböző időpontban vannak, így 1-2 találkozót tudunk követni élőben, vagy ide-oda kapkodunk. Másrészt pedig pár hónap kimarad, az új idény pedig már nem lesz ugyanaz, visszavonul pl. Mateu Lahoz, játékosok jönnek mennek, és már az el Clásicó sem lesz el Clásicó...

Az utolsó körben pár csapat még komoly tétmeccset játszik, nem úgy a Sociedad, és nem úgy a Sevilla. A Real Sociedad egy viszonylag stabil idényt futott, és 20-8-9 lett a mérleg, stabil 4. hely lett így idény végére. Sorloth és Kubo párosa nagy kedvenc, nekem mindig is tetszettek ez a duók, amikor egy picike meg egy óriás játszik elöl. Még azt is túlélte a Sociedad, hogy amikor Sadiq-ot megvette a csapat, az másfél meccs alatt rásérült magával hozott sérülésére, így az Almeriától vett játékos rehabon volt végig, és az Almeria is nagyot húzott, mert vélhetően bennragad.

Lényeg a lényeg, a Sociedad tét nélkül játszik. Ilyenkor mi naívan azt gondoljuk, jöhet az örömfoci. Jöhetne, de ehelyett nem jön semmi. Jön egy ordas nagy 0-0. Senki sem akar már megfeszülni, senki sem akar már megsérülni. A Sociedad elérte célját, és elérte a Sevilla is. Az AS Roma elleni párharc kegyetlen volt, több volt az üresjárat, mint a foci, vagy 30 perc hosszabbítás, sérülések... Én tudtam, hogy ha büntetőpárbaj lesz, Bounou ott megnyeri a Sevillának, és meg is nyerte. A Sevilla eleve pocsék állapotban volt, rengeteg a sérült, most is hullottak ki játékosok, csöppet sem fogja őket érdekelni a hétvégi bajnoki, főleg nem idegenben. Sokan majd naívan gondolják, hogy a Sociedad henger 4-5 alkalommal átmegy a Sevillán, de nem fog. Nem fog, mert nem akarnak megsérülni, szépen csöndben elalibiznek, és játszanak egy olyan 0-0-t, mint játszottak előző 3 meccsükből kétszer is. Tévedés jogát fenntartom, mert egy gólt még véletlenül is össze lehet hozni, de ez a tipp még két góllal is nyertes. Én nem hiszem, hogy nagy futball lesz. Lehetne, de nem lesz!

Real Sociedad - Sevilla: Gólok száma - Felett/alatt tipp