Mintha direkt csinálnák, és persze, nincs így, de nekem úgy tűnik, ez a Celta-Barca valahogy gyakran esik a bajnokság végső szakaszára, vagy konkrétan az utolsó körre.

A 2020-as június végi meccsük elég közeli 'élmény', kétszer vezetett a Barcelona, de kétszer egalizált a Celta, és azzal a remivel benn is ragadt a Leganés kárára. A katalán csapat ott is tét nélkül játszott, akkor fixen a 2. helyen végzett, így nem számított neki a Celta elleni találkozó. Erős kezdő lépett pályára, persze erősen visszafogott teljesítménnyel. Vélhetően mindkét csapat tisztában volt a másik helyzetével, és mivel tudjuk, hogy elég jó a kapcsolat a két csapat között, így azzal az ajándék ponttal a Celta bennmaradt.

Csak azért említem ezt a találkozót, mert a kistesónak megint szüksége van a nagytesóra. A Barcának megint adományozni kell, és kölcsön kenyér visszajár alapon majd jövőre a Celta ha úgy van, visszadja a pontokat. A vigói együttes ugyanis simán kizúghat még, az Almeria pl. a már búcsúzó Espanyol ellen simán nyerhet, és igazából a Valladolid ha elveri a Getafét, egy Celta zakó már a vigói csapat búcsúját jelenti. Szóval pont, de inkább pontok kellenek. Lewa gólkirályi címe nincs veszélyben, szóval nem nagyon látok okot, miért ne adna ismét pontot, pontokat a Barca a Celtának. Hasonló esetekben, amikor kis túlzással testvér klubok találkoznak, akkor csusszannak a pontok. Ne menjünk messzire, ZTE-FTC az idei bajnokság 3. körében...

A Barca egyébként sem éles, szóval bármilyen pocsék formában Aspasék, pontot fognak szerezni.

Celta Vigo - FC Barcelona: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp