Angliához hasonlóan Skóciában is ma zárul az elmúlt szezon érdemi része és természetesen itt is a FA Kupa döntő zárja le a küzdelmeket. A Hampden Parkban rendezendő Celtic - Inverness CT összecsapás annyira egyértelmű Celtic sikert sejtet, hogy lassan a zöld-fehérek győzelmére már nem is kapunk szorzót. Viszont a kínálatban találtam egy olyan opciót, mely jó eséllyel bejöhet és még az odds nagysága is tűrhető.

Megboldogult kezdő fogadó koromban a nagy guruktól azt tanultam, hogyha valahol, akkor Skóciában a legnagyobb az erőkülönbség az osztályok között. Nos az elmúlt évek alatt ez csökkenni látszik és talán ennek is köszönhető, hogy az Inverness másodosztályú csapatként, elsőosztályú skalpokat is begyűjtve, eljutott a legrangosabb skót kupasorozat döntőjéig. Itt azonban egy olyan erőpróba vár rájuk a bajnok Celtic ellen, melyet kizártnak tartok, hogy sikerrel tudnának megvívni. Tisztában vagyok a kupameccsek bizonytalanságával, mint ahogyan azzal is, hogy egy meccsen minden megtörténhet, de az Inverness pechére a Celtic is ki van éhezve egy újabb kupasikerre, a duplázás lehetőségét már nem is említve. Ha nagyon őszinte akarok lenni még azt is nehezen látom ebben a meccsben, hogy a zöld-fehérek gólt kapnak.

Az Inverness közel egy hónapja nem lépett pályára tétmérkőzésen, hisz május 05-én letudta az utolsó bajnokiját. Ezért egy pihent, de a játékból teljesen kiesett csapatot küld majd pályára szakvezetőjük, Dodds Billy. A Celtic-nél ez a veszély nem áll fenn, hisz Ange Postecoglou csapata egy hete egy 5:0 gálaelőadással búcsúzott a bajnokságtól és a Celtic Parktól. Ennek szenvedő alanya az az Aberdeen volt, akik egyébként a harmadik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket. Ez is mutatja, hogy mekkora az erőkülönbség még az első osztályon belül is a bajnokcsapat javára. Ezen a meccsen automatikusan jöttek a már jól megszokott Furuhashi gólok, de Hyun-Gyu Oh személyében egy ifjú titán is letette a névjegyét a közel 60 ezres publikum előtt.

Magabiztos, K.O. közeli Celtic győzelmet várok a mérkőzésen úgy, hogy közben mind a két 45 percet sikeresen lehozzák.

Celtic - Inverness CT: A Celtic nyeri mind a két félidõt - Igen/Nem tipp