A francia bajnokság is befejeződik a hétvégén és maradt izgalom az utolsó fordulóra is. A bajnokság ugyan már rég eldőlt, illetve a többi Bajnokok Ligája hely is kiosztásra került. Viszont az EL és EKL indulásért még harcban van 2-3 csapat, illetve ami még izgalmasabb hogy ki lesz a negyedik kieső, hiszen három név már ismert. Kiesési rangadóról még sem beszélhetünk szó szoros értelemben hiszen az Angers már hetekkel hónapokkal ezelőtt búcsúzott. Ők már rég a másodosztályra és a következő szezonra készülnek, így kérdés mennyi motivációjuk lesz az utolsó 90 percre egy olyan csapat ellen akik az életben maradásért küzdenek. Rengeteg sérültjük is lesz: Nabil Bentaleb, Souleyman Doumbia, Faouzi Ghoulam, Amine Salama, Ulrick Eneme-Ella, Cedric Hountondji és Ali Kalla is sérüléssel bajlódik, amiből több kulcsjátékos ha lehet ilyet mondani egy olyan csapatról aki négy győzelmet kapart össze 37 meccsen.

A Nantes elképesztő hogy ilyen helyzetbe került hiszen az Európa Ligában is szépen meneteltek, a kupában pedig a döntőbe jutottak a tavalyi győzelmük után. Így kiesni a Ligue 2-be nagyon csúnya lenne. Edzőt is váltottak de sok sikerük ebből sem következett, nagyon rég nem tudtak nyerni. Ennél jobb alkalom viszont a már említett Angersi helyzet miatt aligha kell. Hazai pályán amúgy is sokkal jobban teljesítenek, sérült listájuk is alig 2-3 ember nevét öleli fel.

Mindent meg kell tenniük, üdvösség pedig csak győzelem esetén következhet. Akkor sem biztos, de az Auxerrenek nehéz dolga lesz az ezüstérmes ellen és csak három pont lenne jó nekik is a gyenge gólarányuk miatt, így a Nantesnek van miért küzdeni, él a reményük.

Hamar megszerzik a hazaiak a vezetést amit aligha fognak kiengedni a kezükből. Őszi meccsük 0-0val zárult.

Tipp: 3-0

Nantes - Angers: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp