Rafael Nadal hiányában egy másik spanyol, az új világelső Carlos Alcaraz a Roland Garros első számú esélyese, nem véletlenül.

Nézzük kik lehetnek a fő vetélytársak. Novak Djokovic, aki azonban elég gyengus salakos előszezont produkált, ott van még Rune, aki szenzációs teniszre képes, de hosszútávon mindig van egy-egy bökkenős meccse. Leginkább még Tsitsipasban látok esélyt, aki az RG -re időzítette magát és eddig jól ütöget. Utoljára hagytam Alcaraz aktuális ellenfelét az olasz Lorenzo Musettit, akinek már van sikerélménye is a spanyollal szemben.

Musetti rendkívül szép teniszt játszik, igazi elegancia a salakos tenisze. Úgy net át az ellenfelein a három forduló során, mint kés a vajon, pedig Shevchenko és Norrie is a jobbak közé tartozik, sőt a szűken vett elithez, de nekik is csupán 4 illetve 7 gamet engedélyezett és ami nagyon fontos végig kezében tartotta az irányítást.

Alcaraz bár sima szettekben nyert a fellépésein, ám Taro Daniel ellen is volt kihagyása, amit a japán szett elvétellel büntetett, míg Shapovalov ellen is eljött a második szettben a hullámvölgy, amit ott viszont korrigálni tudott még időben az ibériai.

Kétszer találkoztak már egymással, és egyértelműen megállapítható, hogy Musetti nem ijed meg a világelsőtől. Mindkét találkozásuk döntő szettbe torkollott. 2020 -ban a trieszti Challengeren Alcaraz nyert, a tavalyi hamburgi ATP500 -on viszont Musetti kerekedett felül.

Most sem várhatunk játszi könnyedségű Alcaraz sikert, sőt nálam erősen benne van, hogy akár meg is lepik majd vasárnap a világelsőt!

Alcaraz, Carlos - Musetti, Lorenzo: Játék hendikeppel - Hendikep tipp