Az NBA Finals első összecsapása pont annyira volt sima, ami már fájó. Sima volt, de igazából az elejétől, és úgy volt sima, hogy bár nem lett közte 30 pont, de a Denver végig irányított, és tette úgy, hogy közben meg sem közelítette azt a játékot, amit pl. a Lakers ellen. Sem sebességben, sem pontosságban, semmiben. Igazából egy jó áétlagot hozott a Jokic-féle együttes, de a takarékláng is elég volt a sikerhez. A Heatnél feltámadt poraiból BamBam, volt pár jó kinti dobása Vincentnek, felvillant Lowry, és ennyi. Butler kuka, Strus 9-ből 0 triplát dobott az első meccsen, Robinson 5/1-et, Caleb Martin is talán 3/1-et, aki meg elvileg még beteg is, így jtéka a 2. meccsen függőben. Függőben Herro is, mint a messiást várják, de persze, mindenki tudja, sérülésből visszatérve a magaslaton...

Viszont Highsmith megint egy Heat játékos, aki jött a semiből, és minden perce arany volt a pályán. Nem tudom, honnan szedi a Heat ezeket a spílereket, de mint a zenebóhóc mondta: Van másik!

A Heatnél is mindig van, aki a semmiből jön, és dob 20-25 pontot. Talán Butler is jobban dob majd, Strus sem fog megint ennyire pocsékul dobni.

De a Denver sem játszott igazán jól, kintről csak 29%-os teljesítménnyel dobtak, azért az manapság elé karcsú.

A Heatnek szüksége lesz némi agresszivitásra, az első meccsen dobott 2 büntető az nem akármilyen rekord. Viszont ha úgy nézzük, ezzel a -mondjuk ki- pocsék játékkal is jött 93 pont, akkor mi lesz, ha egy picit minden szegmensben javul a játék. Butler csak jobb lehet, a triplákat csak jobban dobhatják, BamBam meg ha élt az első meccsen, fog a másikon is. Azért Jokic feleslegesen nem fogja őt répázni, nem akar ő idő előtt kiszállni a buliból. Meg igazából a Denvernek csak jó, ha Adebayo a gyűrű közelében erőlködik, vagy akár van 2-3 tiszta zsákolása. Azt a Denver elbírja.De mondom, a Denver sem játszott jól, főleg nem dobott jól kintről, hisz a Murray-Porter duó 18-ból csak 4-et vágott be. Ja, és a Denver tripladobásai azért jobbára full üres, tiszta dobások voltak, a Heatnél jó pór tripla erőltetett volt, vagy ilyen utolsó másodperces csak érjen gyűrűt valahogy dobás.

Lényeg a lényeg, azt várom, hogy mindkét együttes javul.Talán a Heat is akklimatizálódik már egy picit jobban, és akkor jöhet egy komolyabb over. Azt igazából nem látom magam előtt, hogy a Denver támadójátékát a Heat megállítja, vagy lassítja. Itt sok üres dobás maradt ki, ami talán annak köszönhető, hogy a Denver úgymond rozsdás volt, hisz a Lakerst idejekorán elintézte. Nem akarom nyújtani, mindkét oldalon javulást várok, főleg a triplák terén, mert a 29 meg a 33 százalék az manapság vicc kategória. Ja, és ugye a Heat talán büntetőket is dob majd, az első meccsen dobott 2/2 legalább minőségben ott van, hisz 100%, de egy 20/16 mondjuk mennyiségben überelné azt.

Denver Nuggets - Miami Heat: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp