A sereghajtó Kokkola fogadja a hatodik helyezett SaiPa csapatát a finn másodosztályú bajnokság kilencedik fordulójában. A vendégek az eddig lejátszott 8 bajnoki mérkőzésen 7 is gólváltással ért véget, ma is hasonlóra számítok.

A Ykönnenben tizenkét együttes szerepel, ahol a leggyengébb mérleg mellett a leggyengébb forma is a hazai együttesé. 0-2-6-os mérleggel áll a csapat, zsinórban hat vereséget vonultattak fel eddig, gólarányuk 2-9. Két döntetlennel kezdett az együttes, mindkettő gól nélküli iksz volt, méghozzá hazai pályán, és két alsóházi együttes ellen. Két olyan mérkőzés játszottak a bajnokságban, amikor rúgtak is és kaptak is, illetve a kupában is kaptak egy gólt egy sokkal alacsonyabb osztályú csapattól, igaz emberhátrányban játszva. A felkészülése sem sikerült jól a nyáron a csapatnak, és nagyon úgy fest, hogy most jön egy olyan időszak, amikor elkezdhetik gyűjtögetni a pontokat és a győzelmeket. Könnyebb mérkőzések várnak rájuk, az éllovason kívül fogadják a hatodik helyezett SaiPa-t, a kilencedik KäPa és a tizenegyedik helyezett JJK-t.

A vendégek rúgnak és kapnak is szerencsére, a 3-1-4-es mérlegük pont arra elég, hogy egy esetleges rosszabb forduló után ne a kiesőhelyen találják magukat. Menniük kell nekik is, mert hátrafelé kell figyeljenek, nem pedig előre, bár most két könnyebb mérkőzés vár rájuk.

A vendégek újoncok ebben a szezonban, jelenleg három vereségnél tartanak sorozatban, az egyik különösen fájó lehet. A TPS elleni mérkőzés azt jelentette, hogy újabb együttest engedtek magukra, tényleg nagyon kellene már az a 3 pont a csapatnak.

Két nagyon gyenge formában lévő csapat találkozik, és csak remélni tudom, hogy nem 0-0-ra fognak játszani. A tippem az, hogy döntetlen lesz a vége, 1-1-es végeredményt várok.

KPV Kokkola - SalPa: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp