Pár napja nyertem a Rizespor vereségével, és a hétvégi fordulóban sem tudom kihagyni az ellene adott szorzót. Ezúttal arra játszok, hogy az İstanbul Basaksehir viszi el mindhárom pontot rizses húséktól.

Ahogy számítottam a Göztepe ellen nem termett sok babér az újoncnak. Az első félidőben hátrányba kerültek, amit a másodikban megdupláztak az izmiriek, így egyértelmű volt a meccs (mehetett volna -1AH-ba is a tipp, mert az unibetnél meglepően alacsony volt a szorzó a többi irodához képest, de nem telhetetlenkedem). A Rizespor a hétfő esti találkozón többet birtokolta a labdát - kiváltképp a szünet után állt vissza kontrára a Göztepe - de nem tudott helyzeteket kialakítani. Meddő fölény volt csak, amit igazából nem is ők irányítottak és a kaput is kevesebbszer találták el (6-2). Ezen felül az eladott labdák száma is nagyon magas volt (19 a hazaiaknál 9), így több összetevős a vereség. Zsinórban másodszor maradtak pont nélkül így továbbra is a kieső zónában tanyáznak.

Nem sok jóra számítok a listavezető ellen sem. Bár Rizeben játszanak, de a vendég Istanbul Basaksehir védelme az utolsó nyolc meccsén hétszer lehúzta a rolót! A kis fővárosi csapat az előző évben harmadik helyen zárt, viszont szégyen szemre a Burnley ellen kiestek az EL selejtezőben. Így csak a bajnokságra kell koncentrálniuk, és ez eddig jól megy. Bár a keret összértéke elmarad a Galata-Besiktas-Fener mögött, de azért bőven van jegyzett, vagy egykor jegyzett spíler: hátul Da Costa, Gael Clichy, középen Eljero Elia (jelenleg sérült), Emre Belözoglu és elöl pedig a veterán Emmanuel Adebayor. Nem véletlen, hogy bajnokin a kezdő átlag életkora 31.3.

Egy hete a Basaksehir a Besiktast fektette két vállra hazai pályán, a Fatih Terim Stadionban, és úgy gondolom ez is lendületet adhat nekik a Rizespor ellen!

Çaykur Rizespor - İstanbul Başakşehir: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp