Érdekes mérkőzéssel kezdődik az idei BL szezon, s ebből a párosításból mindkét csapatot lehet sajnálni, mivel a legtöbb csoportba elég egyértelműek a továbbjutási esélyek, itt viszont a csapatok jelenlegi formáját nézve bármi, és annak az ellenkezője is elképzelhető.

Én ennél a párosításnál elsősorban nem is a csapatoktól indulnék, hanem a két csapat hazai bajnokságának errőségétől fognám meg ezt a párharcot. Évek óta trend, és egyre csak növekszik, hogy az angol bajnokság mekkora pénzügyi előnyt élvezz a többi top bajnoksághoz viszonyítva. Ez pedig meg is mutatkozik, mint játékos igazolásokban, mint edzők munkavállalásában, mind pedig az úgymond "szürkeállomány" vándorlásában. Newcastle havonta több nagyon magas szinvonalú meccset is képes lejátszani komoly ellenféllel szemben, ezt az AC Milan nem teljesen mondhatja el magáról.

Nem kezdte jól a bajnokságot a Newcastle, viszont ez betudható a sorsolásuknak, kikaptak a Citytől, annak ellenére, hogy minimális esélyt engedtek Guardioláéknak. Liverpool ellen lehengerlő focit játszodtak, nem jött a második gól, és a szerencsének, vagy épp balszerencsének köszönhetően sikerült vereséget szenvedniük. Brighton ellen egy nagyon szoros csatába olyan gólokkal kaptak ki, amelyeknek az xG-je nem érte el a komoly helyzet kategóriát sem. Jobb csapat ez a Newcastle, mint ahogy jelenleg az angol bajnokságban áll, nálam jelenleg ebben a csoportban kb. a PSG-vel vannak egy szinten és közöttük fog tudni eldőlni a két továbbjutó kiléte.

A Newcastle-el ellentétben jól kezdte a Milan a bajnokságot, hétvégéig 3 meccs 3 győzelemmel álltak, viszont az nagyban volt köszönhető annak, hogy ők lőtték azokon a meccseken az első gólt, és azután visszatudták állni és kontrákra berendezkedni, hétvégén viszont jött a kijózanító pofon/vereség, ami kicsit visszalökte őket a realitás talajára az Inter ellen.

Newcastle labda nélküli játékban sokkal jobb, mint ez az AC Milan, ami kulcs lehet a ma esti mérkőzésen, véleményem szerint jóval esélyesebb a vendég alakulat, rájuk teszem le a voksom.

AC Milan - Newcastle United: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp