A kis berlini csapat nagy napjára kerül sor Madridban. Urs Fischer 2018-ban a Bundesliga 2-ben vette át az Uniont és a projekt egyik legdöbbenetesebb fénypontja, hogy öt évre rá a Bernabeuban BL-csoportmeccset játszik.

Maga a sztori is megér majd egy sportfilmet, azonban koncentráljunk a mérkőzés overjében rejlő reális lehetőségre. Alaphelyzet, hogy Fischer sosem adja fel, csapata gürcölős, rakkolós, igazi munkáscsapat. Nem csoda, hiszen Berlin munkásnegyedének büszkesége a kelet-német valóságból növekedett ki, aki a bajnoki szereplésének köszönhetően itt van, és most sem „lefeküdni megy” Madridba. Pont az ilyen szívós, szervezett együttesek azok, akik rendre megdolgoztatják Ancelotti gigászait, adott tehát egy kemény nyitómeccs lehetősége a BL-ben. Korábban, ha bajban volt a Real, mindig ott volt Courtois aki a bravúrjaival felrázta a spanyolokat. Most viszont, ha félvállról veszi a csatát a hazai gárda (szerintem ez nagyon is benne van..), akkor a németek élni fognak a „bajuszrángatás” lehetőségével. Miközben a vendégekben benne van egy meglepi találat lehetősége, látni kell, hogy az utolsó három fordulóban nyelte a gólokat rendesen – 9 dugó, azaz átlag három meccsenként! Közben azért Laidouni-ék tüzelnek rendesen (átlagban 11,8), legutóbb Wolfsburgban is 17-szer próbálkoztak. Egy szó, mint száz, benne van a gól a vendégekben.

Megírták a szaklapok is, hogy azt a nyomást, amit a Real ellenfeleire helyez, nem lehet kibírni 90 percig. Beszédes adat, hogy az utolsó két La Liga meccsen hátrányból fordított az együttes, úgy hogy a félidőben még égett. Másik két találkozóján is a második félidőben csikarta csak ki a győzelmet félidei x után, s erre a forgatókönyvre most is megvan minden esély. Látni kell azt is, hogy Modricék számai finoman szólva is jók. Tavaly a bajnokijaik több, mint 55 %-ban volt két gól meccseik második félidejében. Idei gólátlag meccseiken 2,6. Képesek Ancelottiék átaludni az első félidőket, hiszen minden idei bajnokijukon 1,00 alatt maradt az első játékrész xG mutatója, ellenben négyszer is 1,00 feletti volt a második félidőben.

Mi lesz hát a forgatókönyv Madridban? Szerintem adja, a gyenge/motiválatlan Real a találkozó elején, s az egyre bátrabb németek vezetést szerezhetnek. Aztán feltámad az oroszlán és rettenetbe kapcsol, ami alatt összeroppan az Union. Alapgondolat, hogy győznek a hazai, és ha ott lesz a berlini tüske is, akkor itt a 2:1 a minimum, de benne van a 3-4 madridi gól lehetősége a találkozóba. Tehát a 2,5 overhatár, ideális és jó hasznot ígér ezen a mérkőzésen, ami a vendégek számára így is úgy is ünnep, amolyan jutalomjáték.

Real Madrid - 1. FC Union Berlin: Gólok száma - Felett/alatt tipp