A Dortmund Klopp ota nem volt ennyire jo, negy pont elonnyel vezeti a tabellat, igy az osz egyik legjobban vart derbije lesz a Westfalenben.

A Borussia tovabbra sem eletbiztositas hatul, de az offense (fokent az uj igazolasok, es a serulesmentes idoszak miatt) nagyon osszeallt, ha kell, meglovik a negy golt is. A hajat es combja keruletet leszamitva Roberto Carlos 2.0 -kent funkcionalo Guerreiro illetve Hakimi a ket szelen rendre felzarkozik, Witsel nem viccel, nemcsak szur, de masodik hullamban erkezik is, az "oreg rokak", Kagawa, Gotze, de leginkabb a jelenlegi legjobb nemet jatekos, a kivetelesen egeszseges Reus iranyit, szelsoben szupertehetsegek varnak bevetesre (Pulisic, Bruun Larsen, Sancho), az ek pozicioban pedig Paco talalhato, aki Dortmundban talalta meg reg elvesztett gollovo cipojet es ugyanugy szarnyakat kapott Nemetorszagban, mint a tavasz folyaman Batshuayi. Hihetetlen mely a keret, szinte mindegy is hogyan rotal Favre, nem huzhat rosszat. 10 meccsen 30 (!) golnal jarnak, negy pont elonnyel vezetik a bajnoksagot, es emellett a BL-ben is szinte garantalt a csoportgyozelem, az Atletico elleni 4-0 -nak koszonhetoen. Kedden ugyan kikaptak a Wanda Metropolitanoban (egyetlen vereseguk iden), de az volt az ember erzese hogy rapihennek a hetvegi, a bajnoki cim szempontjabol kulcsfontossagu derbire.

A Bayernnel ezzel szemben senki sem happy, a BL-gyozelem ota szepen fokozatosan esik vissza a csapat. A keret oregszik, megfelelo erosites megint nem jott (sot, Vidal tavozott), es a jatekosok Kovacban sem biznak. Termeszetesen megint a Muller, Ribery, Robben harmas intezkedik a furotornyon, ha ok valakit nem birnak, annak megnehezitik a dolgat. A horvat trenernek Hoeness idot adott ("a Bayern nem omlik ossze ha kivetelesen nem nyer bajnoksagot"), a nyeretlen sorozat idejen is kitartott mellette, es azt mondta a bizalom nem par hetre szol. Viszont rohamosan fogy a levego korulotte. Impotens a csapat, nem jonnek az eredmenyek, es csak belso viszalyokrol hallani. Mar Muller felesege is betalalta, es Kovac is oltozoi spiclikrol beszel. Ugyan a vezetok allitolag tenyleg nem keszulnek edzovaltasra, az idozites tokeletes lenne. Egy hatpontos meccsen nulla jatekkal kikapni mar a Realnak is bejott, de Ancelottinak is egy PSG -fele meretes zako volt a vegallomas, raadasul most valogatott szunet jon. Nem csak a mutatott jatek miatt egyre eselyesebb itt a Dortmund (a szorzo kozel negyes oddszrol mar csak 3.1).

Ha Riberyek jatszani szeretnenek, akkor hatalmas nagy meccs lesz, ha meg nem, hatalmas nagy pofon. Ezt a Der Klassikert nezni kell.

Borussia Dortmund - Bayern München: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp