Ismét elkezdődik a "Miki-egér" kupának csúfolt másodrangú angol kupa, ahol a top csapatok a túlélésre, próbálgatásra, fiatalok bevetésére szoktak játszani. Ez az első olyan kör, ahol a BL/EL/KL küzdelmeibe részt vevő csapatok is érdekeltek, és rögtön több PL csapatot is sikerült összesorsolni.

Tekintve, hogy még túlnyomó többségben alacsonyabb rendú csaoatok is érdekeltek voltak a sorsolásnál összejött 5 olyan párharc, ahol két PL csapat mérkőzik meg egymással, de nyugodtan tekinthető a Pool - Leicester is hasonló kaliberű mérkőzésnek tekinthető.

Liverpoolnál megszokott, hogy ezt a kupa sorozatot veszi a legkevésbé komolyan Klopp alakulata, legtöbbször a meccs előtti kötelező sajtótájékoztatót is átadja a segítőjének Pep Ljindersnek. Múlt héten láthattuk az EL nyitó fordulójában sem volt szívbajos a német szakember és a hétvégi PL kezdőhőz képest 11 helyen változtatott a kezdőjén. Mivel hétvégén a Tottenhamhez látogat a Liverpool, akár még az EL kezdőnél is egy jóval felforgatottabb kezdő várható, több tehetséges fiatallal, köztük Ben Doak és Bajcetic játéka garantálható, kapuban ismét Kelleher kaphat szerepet, elől pedig Salah pihentetése és középső motor McAllister, Szobo, Jones trió is minden bizonnyal a padról/lelátóról követheti a mérkőzést.

Leicesternél minden bizonnyal az azonalli PL-be való visszajutás a cél, de a ligakupa egy olyan hely, ahol egy sikeres meneteléssel akár feledtetni is lehetne a tavalyi csúfos kiesést. Tekintve, hogy a győztes jövőben az EL-ben indulhat, akár még plusz motivációt is jelenthet a Leicesternek egy két bravúrral és szerencsés sorsolással, hogy a végén partiban lehessen a kupa elhódításáért.

A hazaiaknak nem egy fontos mérkőzés és a rotálás miatt a vendég csapatot részesítem előnyben és támogatom meg egy vendég hendivel.

Liverpool - Leicester City: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp