Újabb győzelmével nyomást gyakorolna a Vidire a Ferencváros. Minden esély, körülmény adott, hiszen a kilátástalan helyzetben lévő Haladás lesz az ellenfelük szombat este.

Nagyon nehéz komolyan venni Horváth Ferencet. Átvette a vergődő szombathelyieket, és csinált egy 5/5-ös sorozatot. Nem ötből ötöt nyert, hanem mindet elbukta a Hali. Mindezek ellenére folyamatos javulást lát a tréner, aki mindig hangzatos nyilatkozataival hívja fel magára a figyelmet. Emberileg számomra egyébként szimpatikus Horváth, de szakmailag semmit sem tud felmutatni annak ellenére, hogy egy raklapnyi csapatot vezetett már. Lehet, most törik meg a jég, a héten lehozott vele egy cikket a bulvár, itt is vannak nagy bemondások: „Sikersztori lesz a szombathelyi munka”; „Világszenzációra készülünk, 70 méterről gyakoroljuk a szabadrúgásokat”. Ha hozzávesszük, hogy a kezdőkörben valóban feláldoznak egy kecskét, számolhatunk a meglepetéssel?

Szóval lehetnének ilyen viccelődések, hiszen sokszor a vicc kategória az nb1, de jobb lenne előbb valami szakmaiság. Például össze lehetne rakni egy csapatvédekezést, vagy rendbe tenni Király Gábor és a védők emberi-szakmai viszonyát. Az nem megy, hogy hibázik a védő, lepkézik a kapus, és megy az üvöltözés egymásra, ilyen a profi világban nincs! Hiába jött Rózsa, az UTE ellen ő is kapitális bakit vétett. Közben pedig elől kimaradnak a ziccerek – ez is olyan Horváth Feris, az ő csapatai mindig ilyenek voltak. Egyéni hibák sorozata, melyből következik a csapatkudarc.

Teljesen más szint, más szakmai-pénzügyi háttér van a Fradinál. Rebrov vérprofi döntéseket hoz, jól bánik erőforrásaival, ha kell Varga, vagy Böde is padozik, közben most tényleg vannak jó spílerek a keretben: Petrjak és Lanzafame kiemelkedik a magyar mezőnyből. Mégis a csapategység az, ami leginkább szembeötlő. Nyilasi és a Novák Dezső Ferencvárosát láttam ennyire összetartónak a pályán, most tényleg egymásért küzdenek a játékosok akkor is, amikor égnek (Puskás meccs), vagy amikor szorult helyzetbe kerülnek (DVSC 2:2).

Szóval elsőre sima kettesbe húznám a meccset (1.50), de mégis nagyobb értéket érzek a gólokban. Roppant sebezhető a hazai védelem, átlagban kettőt kapnak meccsenként, közben a legtöbb találatot, szám szerint 27-et a listavezető jegyez. Jellemző, hogy Horváth Ferenc regnálása alatt csupán egyetlen gólt szerzett öt meccsen a Haladás, de a nagy számok törvénye alapján most egyszer beköszönnek majd, s máris adott a 2,5 over. Hasonló forgatókönyvet várok, mint a Fradi miskolci vendégjátékakor (1:4). Azaz közönségszórakoztató meccs, látványos gólokkal, vendéggyőzelemmel.

Szombathelyi Haladás - Ferencváros: Gólok száma - Felett/alatt tipp