Veretlenül hasít a bajnokságban a Dortmund. Hosszú ideje szívatja a Bayern a sárga-feketéket, legutóbb ’17 áprilisában, a DFB-kupa elődöntőjében diadalmaskodott a Ruhr-vidéki csapat a rekordbajnok felett. Azóta volt elbukott német szuperkupadöntő, és megalázó gálaelőadás (6:0 ’18 áprilisában). Most viszont eljött a visszavágás lehetősége.

Talán október végén volt csúcson a BVB, amikor két magabiztos 4:0-s diadalt aratott. Előbb Stuttgartban győzött, majd a mindig stabil Atletico Madridot ütötte ki imponáló játékkal. Most jött el Favre mester ideje? Az tény, hogy megtalálta a csapatát. Bürki igazi bravúrkapusként parádézik, elől pedig óriási a variációs lehetőség: Alcazer és Reus kiemelkedő formában van, Sancho (18) és Brunn Larsen (20) a fiatalos lendület a csapatban, Hakimi és Piszczek föl –alá rohangál a vonal mellet rendületlenül, Witsel begyűjti és osztja a zsugát. Mindenki tudja a szerepét és teszi a dolgát a siker érdekében. Kedden is volt esélyük bravúrra Madridban, de Oblak kapuját egyszer sem találták el, így egy vállalható kalkulálható vereségen van túl az együttes. A nagy rangadó előtt egy napos fórban a Dortmund a Bayern-el szemben, hiszen az erőlködő müncheniek szerdán este játszották soros BL-meccsüket.

Fura viszonyok vannak a bajoroknál. Niko Kovac mellett kiáll a klubvezetés, de a tapasztalt, sok csatát megélt játékosok lázadoznak a módszerek, a taktika, a rotáció ellen. Íztelen szenvedős, most a Bayern, nyoma sincs a pályán a kreativitásnak, a szenvedélyes győzni akarásnak. A játékoskeret minősége adott, de kívülről megfáradt munkakapcsolatnak látszik a sztárok játéka.

Véleményem szerint az kevés lesz ha „csak” felmegy a pályára a bajnoki címvédő, de félő, hogy nem is nagyon akar többet. Ha nem áll ki edzője mellett az öltöző, akkor megéghet a müncheni csapat a félelmetes dortmundi arénában. A hazaiak lendülete (a madridi „leadott” meccs ellenére), biztosíték arra, hogy nem kapnak ki a rangadón!

Borussia Dortmund - Bayern München: Dupla esély - Dupla esély tipp