Már a 10. játékhétnél tartunk és lassan közeledik az alapszakasz vége, így minden egyes mérkőzés kiemelt fontosságú. Főleg olyan csapatoknak, akik a rájátszás helyekért küzdenek. Ilyen például a Bengals - Saints találkozó is. Saints az NFC egyik legjobb csapata, így őket biztos rájátszásba tehetjük, a Bengalsnak már nehezebb a dolga. Esélye még van.

A Cincinnati bye week-ről érkezik, tehát előző héten pihentek. De így is lesznek fontos hiányzóik. A Bengals offense összességében nem rossz. A csapat irányítója Andy Dalton, aki eddig 17-8-as TD-INT statisztikával rendelkezik, 63% passz pontosság mellett. Futó poszton a másodéves Mixon található, akinek volt kisebb sérülése, de már bevethető. A legnagyobb hiányzó az elkapó A.J. Green lesz, ő Dalton legjobb és kedvenc elkapója, nélkül nagyon döcög a Bengals szekere. Egy az egyben is nagyon erős Green és a liga legjobb elkapói között tartják számon. Nélkül Boydra fog nagy szerep hárulni és talán még Rossra is. Vagy a TE Uzomah is, aki Eifert sérülésével lett első számú tight end. Defense oldalon sem sokkal jobb a helyzet a Bengalsnal, hiszen engedett yardokban utolsó az egység. Passz ellen is a liga alján találhatóak, futás ellen egy picivel jobb a helyzet.

A vendég csapatról már írtam elemzést, hasonlóakat tudok elmondani. Az offense eszméletlen jól működik. Rengeteg skill player található az egységben. Brees 39 éves létére nagyon rendben van és a 18-1 TD-INT mutató is zseniális. A támadófal egyben van, így az irányítónak van ideje passzolni és futás ellen is jó az egység, tehát mind passz, mind futás blokkban jók. Futó poszton az Ingram - Kamara páros is eszméletlen. Bármelyikük képes előrelépni és mérkőzéseket eldönteni . Elakpó pozíció kicsit szűk Ginn kiesésével, ezért is igazolta le a csapat Dez Bryantet, de ő egy edzésen achilles szakadást szenvedett, így jó eséllyel vége a szezonjának. Offense nagyon rendben van és nehéz kitalálni ki fogja őket egyáltalán megállítani. A defense is nagy talány, hiszen futás ellen liga elsők, de passz ellen csak a Bengals rosszabb.

Fontos hiányzója nincs a szentek csapatának, míg a hazaiaknál érzékeny veszteség Green hiánya. Továbbá Payton mester mindig ügyesen keveri a lapokat és kedvenc játékszerét Hillt is szerettetel vonja be a játékokba, ami plusz nehézséget okoz majd a Bengals védőinek. Így az egy TD különbség meglesz a két csapat között.

Cincinnati Bengals - New Orleans Saints: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp