Egyik játékos sem villogott az ősszel, így itt nem a forma lesz a döntő faktor, bár Zverev egy fokkal azért jobban teljesített. Persze ebbe egy Jaziri elleni vereség is belefért, ez jól mutatja milyen málé volt Marin az utóbbi hónapokban.

Ez az egyik ok, ami miatt inkább a némettel megyek. Cilic év elején bejutott az Australian Open döntőjébe, majd pár hónap tetszhallott állapot után májustól júliusig nagyot pörgött, akárcsak a nyári amerikai versenyeken. Ez így egyben elég sűrű volt, nem csoda, hogy kicsit kipukkadt a végére. Zverev a tavaszt nyomta meg nagyon, ő nyáron volt lazábban, neki több ereje maradt az év végére.

Játékban nagyon hasonlóak, mindkettő magas, jól szerváló, nagy ütő, fizikai paramétereikhez képest remek lábmunkás játékos. Cilic jóval ügyesebb a hálónál (egyelőre) viszont az alapvonalról kevésbé stabil, a germánnak a nagy ütések mellett a védekezés is jobban megy. Egyelőre Marin a sikeresebb játékos kettejük közül, de csak ideig-óráig, nincs már messze hogy Zverev a GS-eken is sikereket érjen el.

Az egymás elleni komoly Zverev fölényt mutat, 5-1-re vezet a német, az első 2015-ös meccsüket tudta a horvát megnyerni, azt is szorosan. Amúgy a H2H jól mutatja a kettejük közti különbséget, mindegyik nagy csata volt, de a végén a stabilabb játék meghozta a győzelmet.

Cilic háromszor vett részt az év végi VB-n, a 9 meccsből 1x tudott nyerni, ahol Nishikorinak 1 szett kellett a továbbjutáshoz, miután megszerezte már fordíthatott Marin. Nem is nagy csoda, hogy nem megy neki annyira ezen a pályán, hiszen eléggé lassúak a körülmények, nála pedig mindig kérdés, hogy meddig képes megőrizni a stabilitását.

Ez sem lesz egy egyszerű meccs, de a fiatal németnek illene ismét elkalapálnia a horvátot.

Zverev, Alexander - Cilic, Marin: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp