Előző hónapban végre sikerült pluszosan zárjam az SPF Gurumat, ezért nagy lendülettel vágok most bele az új hónap kihívásaiba, kezdésnek egy elsőre érdektelennek tűnő ligakupa mérkőzéssel.

Az eddigi években mindig feleslegesnek, súlytalannak és veszélyesnek éreztem ezeket a hétközi angol liga kupa meccseket, mivel nem tartottam fontosnak a klub életében. Mostanában azonban kezd megváltozni a véleményem erről, hiszen a Liverpool háza táján elég jól tudják kezelni ezt a sorozatot, hiszen rengeteg fiatalnak, kevés játék lehetőséghez jutó játékosnak adnak lehetőséget, és még a sajtótájékoztató lebonyolítását is Klopp rá bízza Pep Ljinders másodedzőjére.

Annak köszönhetően hogy B kerettel áll fel a Liverpool a védelem mindig képes kapitulálni, ami már elősegíti a sok gólos mérkőzést. Ezt láthattuk a Leicester elleni előző körös győzelemnél, de nyugodtan ide lehet venni az Európa Liga csoportmeccseit is, hiszen ott is egy kivételével mindig képes volt gólt kapni a Liverpool. Ugyanakkor középen és elől még ígyis ott a potenciál, a lehetőség, hogy egy élvezetes sok gólos mérkőzést láthassunk. Középen Endo, Gravenberch és Jones is képes váratlant húzni, elől pedig Eliott, Jota, Gakpo vagy éppen Ben Doak képes szinte bárki ellen fickándozni és gólt/gólokat szerezni.

Bournemouth a hétvégi Burnley elleni győzelmével végre kikecmergett a kieső zónából és egy kis ideig fellélegezhetnek, ami hozzásegítheti a mai teljesítményhez a csapatot, ugyanis nem mindegy, hogy egy görcsös, fejben már a hétvégi mérkőzésre koncentráló csapat fut ki a pályára, vagy egy bizonyítani akaró, élvezetes focit játszó együttes.

Ez a két csapat rendszerint szeret egymás ellen sok gólos mérkőzést játszani, már csak a két csapat alaptaktikája is erre engedd következtetni, tekintve, hogy kupa meccs, mindkét oldalon felforgatott keret várható, viszont az alap elképzelés ugyanaz marad, nálam ez egy élvezetes, sok gólos mérkőzés lesz.

Bournemouth - Liverpool: Gólok száma - Felett/alatt tipp