Az egyes meccsek nem tetszenek a szerdai kínálatból de ebben a páros csörtében van fantázia.

Mindkét duó az idei szezonra állt össze, ami után nagyon szép teljesítmény, hogy eljutottak az év végi VB-re. Klaasenék a marseille-i trófea mellett három rangos verseny döntőjébe is bejutottak (Wimbledon, Toronto, Tokyo) míg a horvát/osztrák duó a salakszezont húzta meg nagyon, de az eredmények közül is kiemelkedik a madridi trófea. Persze mellette összejött még egy siker Marrakeschben és több kisebb torna döntője is. Tehát mindkét páros odatette magát 2018-ban.

Első látásra meglepő, de a legnagyobb sikert Michael Venus érte el a négyesből eddigi pályafutása során, hiszen tavaly a semmiből behúzták Harrisonnal a Roland Garrost, a többiek csak döntőig jutottak, sőt Mektic addig se, ő igazán tavaly lett húzónév a párosoknál. Viszont azóta komolyan felnőtt a feladathoz, emlékszem mikor Budapesten nyertek Bakerrel több meccsüket is láttam a helyszínen és nagyon ő vitte a hátán a duót, látszott hogy van benne fantázia.

Lényeg a lényeg, két nagyon jó párosról beszélünk, akiket senkinek sem egyszerű legyőzni. Idén már kétszer összefutottak, mindkét meccset nagy csatában a Mektic/Peya duó nyerte (7-6 7-6 a Garroson és előtte 6-7 6-3 10-8 Madridban). Nagyjából ez is a papírforma az összecsapásukon, öldöklő csata, ahol az inkább salakspecialista Peyáék nyernek a vörös borításon és Klaasenék lehetnek egy kicsi előnyben a kemény borításon.

Viszont ezt a forgatókönyvet borítja az a tény, hogy Alexander Peya könyök sérülés miatt augusztus közepe óta nem játszott, az eheti első csoportmeccs volt a visszatérése. Mektic közben szinten tartotta magát, eljátszogatott más párokkal, de együtt három hónapig nem léptek pályára. Az év végi VB nagyon sokszor az aktuális formáról szól és általában öldöklő a küzdelem, ha ide valaki úgy esik be, hogy 3 hónapig parkolópályán volt, ott sok jóra nem számíthat. Viszont óriási pénzdíjak vannak, így gyengébb formában, akár nem tökéletes állapotban is megéri játszani, főleg ha már 38 éven is túl van az ember, mint Peya. Summázva, kemény pályán valószínűleg egy nagyon szoros meccsen a Klaasen/Venus duó győzelmét várnám amúgy is, de az előzmények ismeretében nagy blama lenne, ha nem sikerülne nyerniük.

Klaasen, R/Venus, M - Mektic, N/Peya, A: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp