Szezon vége van. A Karácsony jön, jövöget, ilyenkor az ember szíve kinyílik a világra, mellette talán befogadóbb, empatikusabb. A firenzeiek csak nem akarnak kitolni a Ferencvárossal, ráadásul ezzel helyzetbe hozva 'Brüsszelt' , akarom mondani a Genket. Mert ugye m*****s Brüsszel!

Nem akarok politizálni, szóval ebből ennyi talán elég is.

Sportszakmai okokból is előnyös eredmény a döntetlen. Egyrészt a legfőbb előnye, hogy tökéletes eredmény mindkét csapat számára. A Fiorentina nulla focival mehet be első helyen, ami számára tökéletes. Nem kell majd játszani a tavaszi első körben sem szóval a maximum.

Meloni, Orbán, Medici, Gáspár...

Lehetne itt fejtegetni, de ha mindkét félnek jó az iksz... Mint a jó szex, ha jó a póz, vagy nevezzük pozíciónak jelen helyzetben, mindkét fél élvezi annak helyzeti előnyét, akkor nem kell kísérletezni.

A Fradi számára is tökéletes, hisz a cél a tavaszi folytatás, és így megint el lehet mondani, hogy megélte egy magyar csapat a európai (kupa)tavaszt.

A firenzeiek az AS Roma elleni meccsről érkeznek, hétvégén a Verona elleni bajnokira gyúrnak, nem hiszem, hogy fix továbbjutóként túl sokat foglalkoztak ezzel a magyarországi túrával. Ahogy nézem, van náluk is sok játékosnak kisebb-nagyobb sérülése, de ha nem lenne, akkor sem hiszem, hogy a papíron legerősebb kezdő állna össze.

Az olasz együttes legutóbb idegenben a Cukarickit sem igazán végezte ki, egy szűkös 0-1, korai dugó büntetőből, aztán a nihil. Ha ezt most megspórolják, elő is áll a tökéletes eredmény, a 0-0, mely a Fradinak és a Fiorentinának is tökéletes. Alibi, lajbi focinála sérülésveszély is kisebb, tényleg egyik csapatnak sem hiányzik újabb sérülés. A Fiorentina a top4-ért küzd a bajnokságban, a Fradi pedig a bajnoki címért.

Az FTC elöl kevésbé acélos, van ennek a fél szezonnak egy 'szép' íve. Elöl nincs erő az FTC-ben, azt a kevés energiát meg a védekezésre kell fordítani. Bízom benne, hogy az olaszok azt a bizonyos 'olaszos' focit fogják játszani, és nem akarnak komolyan futballozni, csak majd hétvégén.

Ezek a srácok profik, profin lehozzák a mocsok nagy 0-0-t, és a végén a lilák a zöldekkel majd mezt cserélnek, és elégedetten csapnak egymás tenyerébe, miközben előtte pár perce még a taknyuk vágták földhöz a kezükből orosz zsebkendőt formálva. Ezt csak azért, hogy az írás kapjon egy kisebb keretes szerkezetet, ha már az elején volt szó politikáról úgy árnyalva, nyalogatva azt.

Ferencváros - Fiorentina: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp