Ahogy varhato volt, a horvatok villamrajtot vettek, es az elso nap utan 2-0 -ra vezetnek. Szegeny cimvedo galloknal most nincs olyan jatekos aki formaban lenne, vagy legalabb egeszseges. Az egyetlen remenyuk a paros maradt, ami viszont vilagklasszis. Herbert es Mahut mar tobb GS-t is nyert egyutt, miota egyutt vannak folyamatosan a legjobbak kozott emlithetoek. Az idei evuk nem sikerult fenyesre, de a vb-re szepen osszekaptak magukat, a dontoben nem sok hianyzott a vegso sikerhez sem. Hazai palyan iden legyozhetetlenek, mindket DK parharcot siman nyertek, es a Garroson is gyozni tudtak - ez azert eleg jo omen.

Pavic jelenleg a vilag legjobb parosjatekosa, vilagelso, es ugye Dodig sem kutyauto, (bar ha valaki kepes az elronthatatlant elrontani, az Ivan). Egyutt nyertek mar ket ATP tornat, de erdekes modon a Davis Kupaban ket meccsbol meg nem sikerult leget hozni. Iden az amerikaiak parosa, a nem eppen legerosebb Bryan/Harrison kettos ellen merhettek ossze erejuket, de hiaba a fantasztikus hangulat, az egyebkent kivalo meccs horvat vereseggel ert veget, meghozza donto szettben. Pavicnak nagyon nagy eve volt, de az ev vege abszolut felejthetore sikerult, Dodig pedig nem a legmegbizhatobb, szoval egyebkent sem ok lennenek a meccs eselyesei nalam.

Ehhez jon meg a franciak hazai palyaja, Lille-ben ismet remek hangulatban teniszeznek a sracok, nem a szurkolokon mult a ket vereseg. Egyebkent is regen kaptak ki a kekek (2016 ev vege, pont a horvatok ellen Zagrabban), de otthon utoljara a 2014-es, Federer es Wawrinka vezette svajciakkal szemben maradtak alul. Olyanra meg nem is emlekszem hogy meccset ne hoztak volna, marpedig most ez a tet. Mahut konnyekkel kuszkodott a himnusz alatt, Herbert is teljesen el volt varazsolva, ezeket a sracokat - ahogy az idei otthoni eredmenyeiken is latszik - futi a hazaszeretet, nem fognak kikapni, ebben szinte biztos vagyok. Valoszinuleg csak kesleltetik az elkerulhetetlent, a foghijas cimvedo vegul el fog bukni.

*Ket eve Cilic volt Dodig parja a gallok ellen, es nyertek, de azert most nehezen hagynak ki a vilagelsot, nem hinnem hoygy valtozna a nevezes.

Herbert, P-H/Mahut, N - Dodig, I/Pavic, M: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp