Győzelmi kényszerben lép pályára ma délután az Arsenal a Liverpool ellen, hiszen a jelenlegi 5 pontos hátrányuk amennyiben nőne, szinte biztosan kiszáll a bajnoki címért folyó harcból, míg döntetlennel a két csapat csak mégjobban a City malmára hajtaná a vízet.

Liverpoolnál tökéletesen tudták megoldani a januári időszakot Endo és Salah nélkül, viszont péntek óta minden napra jutott egy negatív hír a csapat háza tájáról, ami nem a legmegfelelőbb egy ilyen súllyal bíró mérkőzés előtt. Pénteken Nunez játékára mondta be a bizonytalant Klopp, ugyanis a Chelsea ellen kapott egy taposást, ami után bedagat a lábfeje, elutazott a kerettel de kérdéses a játéka. Szombat reggel jött a tragikus hír, hogy a berobbanó ifjú titán, Conor Bradley édesapja elhunyt, gyászol a játékos és együtt érez vele az egész csapat. Ma reggel pedig bejárta a twittert, hogy Dominik egy kisebb sérülést szedett össze (nem tudom, hol és mikor, ugyanis a pénteki edzés képeken és videókon semmi baja nem volt), így el sem utazott Londonba a csapattal. Nem volt kellemes Liverpool szurkolóként az elmúlt három nap.

Arsenal a december végi, január eleji kisebb gödörből kezd libálni, újra elkezdtek meccseket nyerni, komolyabb hiányzójuk a tegnap Japánnal kieső Tomiyasu, de rajta kívül egyben a keret. Arteta rendszerint szeret kitalálni egy kis extra dolgot az ilyen rangadók előtti edzéseken, most például a tegnap esti edzést meccs időpontra ütemezte és kivitte a srácokat az Emirates gyepére.

Bár az elmúlt időszakban remek játékot mutatott a kedvenc csapatom, a mai meccsel kapcsolatban negatív előérzetem van, amit egy tipp formájában próbálok valamelyest a javamra fordítani. Szerintem a mai meccsen az Arsenalnak fog állni a zászló.

Arsenal - Liverpool: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp