A Liverpool legnagyobb kihívói idén a Manchester City és az Arsenal. Szinte biztosra vehető, hogy hármójuk közül kerül ki a végső Premier League győztese, viszont Klopp legénysége a múlt heti Artetaek elleni zakó után már nagyon nehéz helyzetben van. Ideiglenesen ugyan őrzik még első helyüket, de ez hamar változhat miután a címvédő egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Az Arsenal elleni meccsen hosszú idő után komoly bakikat követett el a csapat. Elsősorban a védekezésük volt szétesve. A világ egyik hanem a legjobb védője és kapusa akkora hibát követett el a második hazai gólnál hogy olyat ritkán látni. Ennek ellenére teljesen megérdemelten győztek az Ágyúsok, amivel a semleges szurkolók abszolút elégedettek lehettek hiszen még szorosabb lehet a bajnoki folytatás.

Konatet a hajrában kiállították, Szoboszlai Domi, Matip, Salah, Thiago, Tsimikas továbbra is sérültek. Van tehát gondja a német mesternek, de a mai ellenfél annyira gyengusz, illetve hazai pályán akkora fölényben van a csapat általában (9-2-0) , hogy ez sem jelenthet gondot. Közel hármat vernek átlagban vendégeikben az Anfielden, legutóbbi két alkalommal a Newcastlet és a Chelseat fogadták és mindkettőt egy négyessel küldték haza.

A Burnley helyzete teljesen reménytelennek tűnik, miután a Luton megtáltosodott. Hét pont hátrányuk van velük szemben és egy meccsel többet is játszottak. Összesen három győzelmet kapartak össze a 23 lejátszott forduló alatt, éppen annyit amennyi sürgősen kéne ahhoz hogy az újoncot beérjék pontokban.. Egyetlen dolog ami bíztató hogy a legutóbbi négy meccsükön egyaránt szereztek gólt, de a védelmük annyira bot, hogy ennek ellenére sem tudtak egy meccset sem megnyerni és szerintem az Anfielden semmi esélyük sem lesz. A Fulham ellen Fofana parádéjának köszönhetően ugyan pontot szereztek 0-2ről, de ez szerintem nem lesz befolyásoló tényező.

A két csapat legutóbbi négy egymás elleni meccse Liverpool győzelemmel zárult úgy, hogy gólt sem kaptak ezeken. Ma akár utóbbi sorozatuk megszakadhat, de egy 4-1 es tipp közelébe érzem a végeredményt.

Lehetséges kezdő 11-ek:

Liverpool

Alisson; Alexander-Arnold, Quansah, Van Dijk, Robertson; Jones, Endo, Mac Allister; Jota, Nunez, Diaz

Burnley

Trafford; Assignon, O'Shea, Esteve, Vitinho; Gudmundsson, Berge, Brownhill, Odobert; Datro Fofana, Foster

Tipp: 4-1

Liverpool - Burnley: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp