Általában gól gazdag mérkőzéseket játszik a Hoffenheim és a Sahtar is. Miért is lenne ez másként keddi meccsükön, amikor a BL-csoportkör ötödik fordulójában feszülnek egymásnak a felek, ráadásul nem is tét nélkül.

Sajnos a háborús helyzet miatt a donyecki csapat Kijevben játssza „hazai” meccseit, s úgy tűnik ez egy erős hendikep számukra az idei Bajnokok Ligájában. Két döntetlennel (mindkettő 2:2) állnak a csoport utolsó helyén az ukránok, s németországi meccsük után még „otthon” fogadják a Lyont. Tehát ha legyőzik Szalaiékat kedden, és a franciákat elkalapálja a City, akár még tovább is juthat a Sahtar. Fogadás előtt mindig foglalkoztat a motiváció kérdése is, jelen esetben az alábbi kérdés merül fel bennem: Vajon a két csapat közül egy BL-kiesés esetén, melyik játszana szívesebben az Európa Ligában? Úgy érzem most, hogy a vendégek. A brazilokkal teletűzdelt Sahtar máltó ellenfele lesz a Nagelsmann együttesének, Paolo Fonseca a M.City-től elszenvedett kiütéses vereségek után is bátran beleállhat a nyílt támadófociba.

Teljesen bolond meccseket játszik a Hoffenheim, miért is változna a csapat attitűdje keddre. Elöl, Szalai megtartja a lasztikat, brusztol és/vagy területet nyit, és a második hullámban érkező Kramaricék büntetnek. Nordtveidt adhatna egy kis stabilitást a középpályán, de nem teszik. A megszerzett labdákból indított fel passzokból, gyakorta alakul ki rekontra (gyorsan eladott zsuga miatt), ami a támadásba épp átváltó csapatot (különösen a szélsővédők területén) kinyitja. Ezért aztán nem csak adja, kapja is a gólokat a németek „falusi” csapata. Sokszor játszik ezért a Hoffenheim hektikus találkozókat, amit nevezhetünk szórakoztatónak is, bár én sokkal inkább érzem röhejes „színdarabnak” a produktumot.

Mindkét csapat az összes eddigi BL-meccsén „hozta” az overt, a tét valójában mindkét oldalon nagy, bármelyikük is győz pozícióba kerül. A hazaiaknak inkább most van esélyük, mint Manchesterben (bár ha a City addigra továbbjut…?). Szóval jöhet egy újabb bolond Hofi meccs, és a gólok!

Hoffenheim - Shakhtar Donetsk: Gólok száma - Felett/alatt tipp