Erről a meccsről született főoldali írás, született Sound tollából is komolyabb szösszenet, de Sound kolléga olyan tollal írta sorait, amelynek a betétjéből már kifogyott a tinta, és csak karcolta papírra, karcolta olyan erősen, hogy már a papír kevés volt ahhoz, hogy ne az asztallapba vésődjenek gondolatai.

Az én véleményem az, hogy ebben a párharcban vak vezet világtalant. Az Olympiakos úgy rossz, ahogy van. Annak a csapatnak sincs tartása, Mendilibar sem fog ott csodát tenni, mert eleve hiányzik abból a keretből a minőség. Legyünk őszinték, emlékezzünk vissza. Vargánya első gólja centiken múlott, amit les miatt nem adtak meg, aztán simán voltak olyan időszakok, és nem rövid etapok, ahol az FTC irányított. Ezt azért korábban nehezen tudtam volna elképzelni, de az Olympiakos csapatának a neve félelmetesebb, mint a teljesítménye. A híres hangulat is lószerszámmal volt egyenértékű.

Én semlegesként azt láttam, két egyformán vak együttes mímeli a focit, és egy szerencsés hazai gól született, ahol a tesze-tosza FTC védők (voltak hárman), végignézték, ahogy a labda a hosszúra vánszorog, a csatár meg bepofozza

De ha ennyit tud az Olympikos, az nem sok. Hogy mit tud a Fradi, fogalmam sincs. De nem volt kilátástalan a játék az odavágón. Azt sem értettem, minek hozta le Vargát a végén, az egyetlen FTC játékost, akiben van gól. Régen azt mondták volna Pesicre, Vargának a cipőjét sem pucolhatná, az az ember vagy pocsék csatár, vagy egyszerűen rossz jó focista, csak rossz poszton játszik.

Lényeg a lényeg, az meg a BTTS. A Fradi jól rápihent erre a meccsre, kutya kötelessége beleadni mindent. Ezt a görög csapatot meg lehet marni, mert semmi félelmeteset nem mutatott. Ugyanakkor az FTC-nél a kapott gól simán benne van, a legtöbb NBI-es meccsen is benyel egyet legalább. Az első meccsre is gólokat vártam, de csak helyzetek voltak. Most már kockázatvállalásra is szükség lesz, így még erősebb a gondolatom, hogy lesznek gólok. DE akármelyik csapat vergődik tovább, el nem tudom képzelni, hogy lesz esélye a következő körben, bárki jön szembe... Itt megtalálta a zsák a foltját.

Ferencváros - Olympiakos Piraeus: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp