Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnökének tanulmánya a magyar szerencsejáték piac átalakításáról, és lehetséges jövőjéről.

Az elmúlt hat év során kormányunk jelentősen átalakította a szerencsejáték piac tulajdonosi és szervezői struktúráját, melynek eredményeképpen az állami szervező mellett (Szerencsejáték ZRt) a piac meghatározó szegmensévé a kaszinókat üzemeltető szervezők váltak. A jogi szabályozás – nem is titkoltan – egy a kormányhoz “nagyon közeli” és elkötelezett vállalkozói kört hozott létre, és ez a szervezői kör a felszámolt pénznyerő piac, valamint a korábban nem túl sikeres kaszinó ágazat eszközeit és lehetőségeit is megkapta.

Szerencsejáték szabályozás

A 2010-es kormányváltás után a szerencsejáték ágazat legfontosabb és legjelentősebb intézkedése a kedvezményezettek szempontjából a liberalizált pénznyerő piac gyors és végleges felszámolása volt, melynek eredményeképpen a szerencsejáték ágazat éves szinten több mint 100 milliárd forinttal kevesebb költségvetési befizetést teljesített.

A jelenlegi status quo – napjaink politikai erőviszonyait, valamint a világosan látható privát érdekeket is figyelembe véve – addig marad változatlan, amíg a jelenlegi kormány a szerencsejáték stratégiáján nem változtat, illetve ha a következő választáson ugyanez a kormány vereséget szenved.

Cikk folytatása itt

Fórum - Szerencsejáték szabályozás

Forrás: Fortunaweb