16 afrikai nemzet lép csatába a végső győzelemért, köztük a címvédő, Zambia is.

Egy 2010 május 16-i döntés alapján az Afrika Nemzetek Kupáját páratlan években rendezik, így az eredetileg 2014-ben megrendezendő eseményt 2013-ra helyezték át, s megcserélték az esemény házigazdáit is, így Líbia helyett, Dél-Afrika fogadja a turné résztvevőit. Mindezt a Líbiai bizonytalan belpolitikai helyzet miatt. 

A 2010-es Futball VB házigazdája, Dél-Afrika, automatikusan kvalifálta magát a tornára, hisz ő a házigazda, a legutóbbi győztesnek, Zambiának, viszont selejtezőt kellett játszania, de sikerült a kvalifikáció, így akár megvédhetik címüket is. 

A tavalyi döntőt elveszítő Elefántcsontpart, akkor is, és most is a turné fő esélyesei közé tartozik, sőt megfigyelve a fogadóirodák ajánlatait, toronymagasan esélyes a trófea megszerzésére. Nem csoda, hisz az elefántcsontparti csapatban oly játékosok szerepelnek, mint a Man. City-ben szereplő Kolo Touré, vagy csapattársa Yaya Touré, s akkor még nem beszéltünk Didier Drogbáról, illetve Salomon Kalou-ról. 
Így ebben az esetben mondhatjuk jogos a 2.75-ös szorzó az elefántcsontpartiak végső győzelmére.

Rajtuk kívül még Ghána (6.00-ás szorzó), a házigazda Dél-Afrika (9.00), illetve Nigéria (10.00) tartozik a fő esélyesek közé. 

A címvédő Zambia végső győzelmét 13.00-as szorzóval ajánlják, de tudjátok azt a mondást, hogy "egyszer volt Budán kutyavásár...".

Érdemes még megfigyelni a gólkirályi címre ajánlott szorzókra. Az Elefántcsontpart sztárjára, Didier Drogbára 5.00-ás szorzót ajánlanak, így aki pl. 10.000 Forintot fektet erre, az siker esetén 50.000 HUF-ot nyerhet, ami szép kis profitnak számít.

A ghánai Asamoah Gyan-ra (ismerjük őt, hisz ő volt az Uruguay-Ghána VB negyeddöntő egyik fő szereplője) 9.00-es szorzót ajánlanak, míg Drogba csapattársára Arouna Koné-ra 11.00-es az ajánat.

Mától tehát kezdődik a Afrikai Nemzetek Kupája, s a Február 10-i döntőig biztosan lesz amiről beszélgessünk, amire fogadjunk, s hát az afrikaiak mindig meglepnek, pl. lesz újra "vuvuzela" :)

 

Fórum - Afrikai Nemzetek Kupája 2013

 

Fogadj ITT!