Sávolt Attila tudja, hogy tanítványa, Fucsovics Márton kedden milyen taktikával győzheti le főtáblás ellenfelét, a rutinos orosz Mihail Juzsnijt a Budapesten zajló 482 ezer euró (150 millió forint) összdíjazású salakpályás tenisztornán.

"Juzsnij ellen lehet játszani, tempóban és ütőerőben sem tud extrát" - nyilatkozta hétfőn Sávolt Attila. Hozzátette, sokszor játszott ellene, ötször sikerült is legyőznie, ezért tudja, mi a gyenge pontja, és igyekeznek ezt kihasználni.
"Marci teljesen máshogyan üti meg a labdákat, mint annak idején én. Ha képes lesz hosszan játszani és megemelni az ütéseit, azzal igen kellemetlen pillanatokat szerezhet Juzsnijnak. Amennyiben nem, akkor viszont neki lehetnek gondjai az orosszal" - vélekedett az edző.

Fucsovics-Marton-tenisz-004

Fucsovics Márton. MTI Fotó: Marjai János

Fucsovics hétfőn párosban búcsúzott a budapesti tornán, miután a román Marius Copil oldalán 7:5, 6:2-re kikapott a negyedik helyen kiemelt Brian Baker, Nikola Mektic amerikai, horvát kettőstől. Sávolt úgy látta, különösen Baker emelkedett ki a pályán lévő négy teniszező közül, a találkozónak ő volt a kulcsembere.
A szakember Fucsovics teljesítményéről kifejtette, "lassabban mozgott, kevesebb energiát fektetett a mérkőzésbe", de legalább megszokta a környezetet és a pályát. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy Fucsovics játékához túl lassú, nedves a salak, így nem érvényesülhettek rajta az erősségei.
Sávolt Attila a budapesti ATP-tornával kapcsolatban elmondta, "ez nemcsak az én koromban volt elképzelhetetlen, hanem egészen tavaly nyárig".
"Óriási lehetőség a magyar tenisz, a tehetséges fiataljaink számára, hogy elérhető közelségbe kerül hozzájuk egy főtáblás részvétel, illetve az ottani mezőny. A miheztartás végett említsük meg, hogy Marci tavaly egyetlen ATP-versenyen, Barcelonában került a főtáblára. A magyar játékosok hazai közönség előtt, hazai környezetben szerezhetnek pontokat és rutint, és mérhetik fel a nemzetközi mezőny erejét" - hangsúlyozta az edző.

(forrás: MTI)

Szorzók a keddi a mérkőzésekre:

12:00   Bedene A. - Delbonis F.   1.63   2.28   
12:00   Fratangelo B. - Simon G.   3.39   1.32   
12:00   Stakhovsky S. - Mayer F.   1.88   1.92   
13:30   Coric B. - Vesely J.   1.512.57   
14:00   Schwartzman D. - Haase R.      1.43   2.82   
15:00   Fucsovics M. - Youzhny M.   1.89   1.91   
15:30   Harrison R. - Kuznetsov An.      2.75   1.45